Jos viesti ei näy oikein, avaa se selaimessa
 
 
header_winter.jpg
 
 
Ajankohtaista:
 
 

Maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelun rahoitus turvattu kevääksi

Eduskunnan perustuslakivaliokunta viimeistelee parhaillaan maakunta- ja sote-uudistuksen lakikokonaisuutta koskevaa lausuntoaan, joka pitäisi valmistua lähiaikoina. Sen jälkeen uudistuslakipaketti palaa sosiaali- ja terveysvaliokunnan käsittelyyn. Sosiaali- ja terveysvaliokunnan tehtyä lopulliset muokkauksensa lakipakettiin se siirtyy eduskunnan suuren salin käsittelyyn, mikä tapahtunee helmikuun puolivälin paikkeilla. Eduskunnalla on aikaa hyväksyä lait 15.3.2019 saakka.

Mikäli eduskunta hyväksyy uudistusta koskeva lait, maakuntavaalit voidaan pitää tämän vuoden syksyllä ja vaaleilla valittu maakuntavaltuusto aloittaa toimintansa viimeistään vuoden 2020 alussa. Maakunnista tulee juridisesti toimivaltaisia viimeistään huhtikuun 2019 alusta alkaen, ja väliaikainen valmistelutoimielin (VATE) aloittaa virallisen toimintansa heti, kun Etelä-Pohjanmaan liiton maakuntahallitus on sen asettanut. Sekä VATEn että uudistusvalmistelua poliittisesti ohjaavan SOTEMAKU-johtoryhmän toimikaudet jatkuvat maakuntavaltuuston aloittamiseen asti.

Valtiovarainministeriö on myöntänyt Etelä-Pohjanmaalle valmistelun jatkamiseen rahoitusta, jota voidaan käyttää vielä kahden kuukauden ajan sen jälkeen, kun toimivaltainen VATE on asetettu.


Parhaillaan valmistelussa kerätään tietoja maakunnan koetalousarviota varten. Lisäksi valmistaudutaan uudistuksen eteenpäin viemisessä tarpeellisiin lisärekrytointeihin ja 13.3.2019 Etelä-Pohjanmaalla pidettävään toiminnan ja talouden neuvottelupäivään, johon osallistuu eri ministeriöiden edustajia. 

 
 
 
kiihdyttamo_264x167.jpg
 
Sote-kiihdyttämöstä yhteistyön
voimaa 
 
 
Etelä-Pohjanmaalla ja Pirkanmaalla käynnistyi marraskuussa 2018 sote-alalla toimiville yrityksille ja järjestöille suunnattu sote-kiihdyttämö. Seinäjoella järjestettiin 24.1.2019 Kiihdyttämön yhdeksäs työpajamuotoinen lähipäivä. Päivän teemana oli brändäys ja digitaalinen markkinointi. Koolla oli alan yrityksiä ja järjestöjä sekä Pirkanmaalta että Etelä-Pohjanmaalta. Osallistujat odottivat Kiihdyttämön valmennuksilta erityisesti verkostoitumismahdollisuuksia sekä ajantasaista tietoa sote-uudistuksen valmistelusta.
 
 
 
 
puhetaitokilpailu_264x167.jpg
 
Nuorisovaltuuston edustajat tuomaroivat puhetaitokilpailussa
 
 
Viime keväänä toimintansa aloittaneen Etelä-Pohjanmaan nuorisovaltuuston edustajat, pj. Henna Pitkäkangas ja 1. vpj. Viivi Piri, valitsivat Opinlakeus-messujen yhteydessä pidetyn puhetaitokilpailun finalisteista oman suosikkinsa. Nuorisovaltuuston suosikiksi valittiin kurikkalainen Kaapo Havuluoto. Puhetaitokilpailun järjestivät Seinäjoen Rotaryklubit, ja se oli suunnattu eteläpohjalaisten lukioiden ja ammattioppilaitosten oppilaille. Kilpailu järjestettiin nyt 15. kertaa.

 
 
 
 
 
 
eskoo_264x250.jpg
Uudistuksen kasvot: kinestetiikan tutor, toiminnanohjaaja Johanna Ala-Renko
 
Tällä kertaa juttusarjassa esitellään Johanna Ala-Renko, joka työskentelee Tuki- ja osaamiskeskus Eskoossa erityislasten parissa toiminnanohjaajana ja kinestetiikan tutorina. Viime syksynä Eskoon Pikkupihlaja sertifioitiin ensimmäiseksi kehitysvamma-alan kinestetiikan laatuyksiköksi Suomessa. Se on merkinnyt vuosien omistautumista jokaiselta Pikkupihlajan työntekijältä.
 
 
Lyhyet:
 
 

Maakuntauudistussanastoa ruotsiksi ja englanniksi

Valtioneuvoston kanslian käännös- ja kielipalvelut on julkaissut 14.12.2018 sanaston Suomen hallintorakenteeseen ja maakuntauudistukseen liittyviä termejä sekä maakuntien ja kuntien nimet. Tiedosto sisältää ensin Suomen hallintorakenteeseen ja hallinnon tasoihin liittyviä termejä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Myöhemmin tiedostossa on termejä (fi-sv-en), jotka koskevat maakuntauudistusta. Lopuksi luetellaan maakuntien nimet neljällä kielellä (fi-sv-en-ru) ja kuntien nimet suomen-, ruotsin- ja englanninkielisiä tekstejä varten. Sanastoon »

Etelä-Pohjanmaan LAPE ei lopu vaan muuttaa muotoaan

Etelä-Pohjanmaan LAPE-hanke on päättynyt 31.12.2018. Tutustu viimeiseen LAPE-uutiskirjeeseen ja hankkeen aikana tehtyyn muutostyöhön »

Sosiaalityöntekijä tai perhepsykoterapeutti: oletko kiinnostunut systeemisen lastensuojelun kouluttajakoulutuksesta?

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kouluttaa vuonna 2019 lisää systeeminen lastensuojelu -toimintamallin kouluttajia. Lue lisää koulutuksesta ja siitä, miten pääset mukaan »


I&O muutosagenttitoiminta päättyy – kehittäminen jatkuu

Lue Etelä-Pohjanmaan I&O-agentin (ikäihmisten kotihoito ja kaikenikäisten omaishoito) Anneli Saarisen blogi ja tunnelmia agentin toimikauden päätyttyä – mitä on saatu aikaan ja minkä parissa kehittäminen jatkuu. Blogiin »

Eteläpohjalaiset lastensuojelua järjestävät organisaatiot yhdistävät voimansa maakunnallisen perhehoidon käynnistämiseksi

Etelä-Pohjanmaan sosiaalihuollon esimiehet ovat tehneet periaatepäätöksen aloittaa maakunnallisen perhehoidon suunnittelu ja toiminnan käynnistäminen sote-lainsäädännön aikatauluista riippumatta. Maakunnallisen lastensuojelun perhehoidon yksikön on tarkoitus järjestää lastensuojelun perhehoitoa, toimia kuntien ja yhteistoiminta-alueiden kumppanina perhehoidon prosessissa sekä tukea perhehoitajia. Lue lisää »

SyTy!-hanke tutuksi

Maakunnallinen SyTy!-hanke painottuu lastensuojelun kehittämiseen ja kattaa Maakunnallisen perhehoidon käynnistämishankkeen ja Systeemisen lastensuojelun juurruttamishankkeen. Hankkeeseen osallistuvat kaikki maakunnan kunnat ja yhteistoiminta-alueet. Etelä-Pohjanmaan kunnat ovat palkanneet hankkeeseen vuodelle 2019 hankekoordinaattorin, joka työskentelee osana Etelä-Pohjanmaan sote- ja maakuntavalmistelua. Tutustu SyTy!-hankkeeseen »

 
 
 
Etelä-Pohjanmaan
sote- ja maakuntauudistus
Kampusranta 9 C
60320 Seinäjoki
www.uusiep.fi
 
 
Register: Etelä-Pohjanmaan liitto   ::   Copyright ©    ::   All rights reserved.
 
 
Peruuta uutiskirje