Jos viesti ei näy oikein, avaa se selaimessa
 
 
header_spring.jpg
 
 
Kiihkeää kevättä
 
 

Onpa kiihkeyttä tulvillaan oleva kevät! Luonto on sähissyt suvipuuhiin jo toukokuussa. Viime kesän kokematta jääneet hellepäivät ovat herätelleet meitä eloon ja iloon. Tämä on vuoden upeinta aikaa.

 

Kiivasta menoa on juuri nyt myös sote- ja maakuntauudistuksessa. Reilun kuukauden kuluttua keskeisten lakien pitäisi olla eduskunnassa päätöksiksi nuijittuina. Kuten aina mittavissa muutoksissa, keskustelu käy kuumimmillaan: mikä on kohdallaan, mitä pitäisi muuttaa ja mitä torpedoida kokonaan.

 

Myös maakuntavaaleista käydään keskustelua. Jotkut murehtivat, että ei edes tiedetä, mistä tulevissa maakunnissa päätetään. Kyllähän pääasiat ovat jo varsin pitkälle linjattuina. Heti lakien saatua vahvistuksensa alueuudistus.fi-sivustolle tulee vaaleja koskevaa aineistoa niin tuleville päättäjille kuin meille äänestäjillekin. Ei muuta kuin tutustumaan.

 

Kaikkiaan Etelä-Pohjanmaan valmistelu on edennyt maakunnassa sovittujen linjausten mukaisesti. ”Varaslähtöä” olemme ottaneet muun muassa vaikuttamistoimielinten perustamisessa. Alueellemme on jo nimetty maakunnallinen nuorisovaltuusto, ja vammais- ja vanhusneuvostot perustetaan parin viikon sisällä. Hieno homma!

 

Pian mittumaarin jälkeen tiedämme paljon enemmän uudistuksen seuraavista askelista. Me valmistelusta vastaavat olemme valmiita pistämään kaasua, kunhan lait saadaan voimaan.

 

Sitä odotellessa aurinkoista ja elämän täyttämää alkukesää kaikille!

 

Asko Peltola

Valmistelujohtaja

 
 
 
tiina_yli-karhu_264x167.jpg
 

Uudistuksen kasvot: suunnittelukoordinaattori Tiina Yli-Karhu

 
 

Tiina Yli-Karhu aloitti uransa Seinäjoen keskussairaalassa kätilönä. Nyt hän puhaltaa elämää sairaalan suuriin kehitys- ja rakennushankkeisiin. Yli-Karhun viimeisin ponnistus Seinäjoen keskussairaalassa valmistui huhtikuussa 2018. Silloin avasi ovensa uusi tehostetun hoidon ja sydäntutkimuksen yksikkö, joka kokoaa yhteen sairaalan kaikkien erikoisalojen tehohoidon ja -valvonnan. Nyt Yli-Karhu keskittyy projektiin, jossa yhtenäistetään kaikki Seinäjoen keskussairaalan opasteet.

 
 
 
 
kasvupalvelut_264x167.jpg
 

Kunnat ja maakunnat

kasvun ja työllisyyden

edistäjinä

 
 

Maakuntauudistuksen myötä pääosa ELY-keskusten tehtävistä sekä TE-palvelun tehtävät siirtyvät vuoden 2020 alusta uusien maakuntien järjestämisvastuulle. Samassa yhteydessä toteutetaan laaja kasvupalvelu-uudistus, kun nykyiset TE- ja yrityspalvelut yhdistetään kasvupalveluksi ja tuotantoa avataan kilpailulle.
Kasvupalvelu-uudistus avaa vastuuvalmistelija Jari Aaltosen mukaan mahdollisuuksia palvelujen kehittämiseen ja uudelleenorganisointiin. 

 
 
 
 
 
family_264x250.jpg
 
Perheystävällinen työpaikka – työn ja muun elämän yhteensovittaminen
 
 
Yrityksen tai organisaation tärkein voimavara on henkilöstö. Kun työntekijät voivat hyvin, myös yritys voi paremmin. Perheystävällinen työpaikka ajaa kaikkien etua. Tämä huomioidaan myös tulevassa Etelä-Pohjanmaan maakunnassa.
 
 

Ajankohtaista:
 
 

Etelä-Pohjanmaan maakunnallinen nuorisovaltuusto järjestäytyi
Etelä-Pohjanmaan maakunnallisen nuorisovaltuuston järjestäytymiskokous pidettiin Seinäjoella 15.5.2018. Kokouksessa valittiin maakunnallisen nuorisovaltuuston jäsenet ja puheenjohtajisto. Maakunnallisen nuorisovaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Henna Pitkäkangas Alajärveltä, 1. varapuheenjohtajaksi Viivi Piri Kauhavalta ja 2. varapuheenjohtajaksi Iisak Haukkala Ilmajoelta. Lue lisää »

Perustietopaketti maakunta- ja sote-uudistuksen lakiesitysten keskeisestä sisällöstä on julkaistu

Mikä on maakunta- ja sote-uudistus? Perustietopaketti maakunta- ja sote-uudistuksen lakiesitysten keskeisestä sisällöstä on juuri julkaistu! Tietopaketissa tarjotaan hyödyllistä tietoa etenkin maakuntien tuleville päättäjille.

Tietopakettiin »

BLOGISSA:

Yhdessä kohti valinnanvapautta - valinannavapauspilotti Etelä-Pohjanmaalle

"Mikäli valinnanvapauslaki vahvistetaan kesä–heinäkuussa, STM myöntää Etelä-Pohjanmaalle 2,5 miljoonaa euroa asiakassetelipalveluiden pilotoimiseksi. Yhteensä pilotteja tulee olemaan 15 maakunnassa, sillä valinnanvapauspilottien lisäksi käynnissä on myös palvelusetelikokeiluja. Näin Suomen hallitus haluaa turvata, että valinnanvapauden mukainen toiminta käynnistyy kaikissa maankunnissa." Lue aiheesta lisää sote-tuotannon vastuuvalmistelija Tanja Penninkankaan blogitekstistä »

Sote – mitä se on?
Nuori aikuinen esitti tämän kysymyksen sote-tuotannon vastuuvalmistelija Päivi Leikkolalle. Nyt Leikkola selventää blogitekstissään maakuntauudistuksen sote-kokonaisuutta. Kysymyksen alkuperäisen esittäjän lisäksi vastaus lähtee blogitekstin myötä laajemmalle lukijakunnalle.

LAPE-hankkeen kuulumisia:

  • LAPE Etelä-Pohjanmaa (lapsi- ja perhepalvelut) esittää: katso Etelä-Pohjanmaan LAPE-hankkeen monitoimijainen tervehdysvideo »
  • LAPE-seminaari: Tehdään yhdessä! – Tukea nopeasti, monitoimijaisuutta tarpeen mukaan. Tutustu 17.5.2018 pidetyn lapsi- ja perhepalveluiden seminaarin antiin. Seminaarin materiaalit ovat LAPE-hankkeen nettisivuilla »
  • LAPE-uutiskirje 2/2018 on julkaistu. Uutiskirjeeseen »

 
Etelä-Pohjanmaan
sote- ja maakuntauudistus
Kampusranta 9
60320 Seinäjoki
www.uusiep.fi
 
 
Register: Etelä-Pohjanmaan liitto   ::   Copyright ©    ::   All rights reserved.
 
 
Peruuta uutiskirje