Jos viesti ei näy oikein, avaa se selaimessa
 
 
header_flowers.jpg
 
 

VATEn  myötä uusi vaihde

 
 

Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu on etenemässä vaiheeseen, jossa uudistuksen valmistelu siirtyy vapaaehtoisesta esivalmisteluvaiheesta väliaikaisen valmistelutoimielimen kauteen. Lakien tultua voimaan väliaikainen valmistelutoimielin, eli tuttavallisemmin VATE, on elin, joka tekee rajatusti päätöksiä ensimmäisiin maakuntavaaleihin ja uuden maakuntavaltuuston sekä -hallituksen järjestäytymiseen saakka.

 

Väliaikaisen valmistelutoimielimen jäsenet valittiin muutoksessa mukana olevien organisaatioiden viranhaltijoista, ja he pysyvät myös jatkossa virkasuhteessa omiin organisaatioihinsa. SOTEMAKU-johtoryhmä jatkaa poliittisen päätöksenteon osalta toimintaansa.

 

– VATEn jäsenet eivät ole tässä tehtävässä työnantajansa edunvalvojia, vaan vastaavat maakunnan perustamisen valmistelusta ja maakunnan yleisestä edusta, muutosjohtaja Heli Seppelvirta kertoo.

 

Väliaikainen valmistelutoimielin aloitti työnsä epävirallisesti kesäkuussa, eli jo ennen uuden maakunnan perustamista.  


Artikkeliin >>

 
 
 
diversity_264x167.jpg
 

Valintapäätöksiä uuden maakunnan vastuuvalmistelijoista

 
 

Etelä-Pohjanmaan maakuntauudistuksen väliaikainen valmistelutoimielin valitsi ensimmäisessä kokouksessaan 15.6.2017 henkilöitä uuden maakunnan vastuuvalmistelijoiden tehtäviin. Valitut henkilöt suunnittelevat ja valmistelevat oman vastuualueensa toimintojen rakentumista uudessa maakunnassa osana laajempaa kokonaisuutta.Määräaikaan mennessä työtehtäviin haki 40 henkilöä, ja hakemuksia saapui kaikkiaan 52 kappaletta. 
LUE LISÄÄ >>

 
henkilosto_264x167.jpg
 
Miten
minulle käy maakuntauudistuksessa?
 
 

Henkilöstön asema uudistuksessa on herättänyt ja herättää paljon kysymyksiä. Kokonaisuus on monin osin vielä hahmottumaton ja keskeneräinen. Lisäksi henkilöstön asemaan vaikuttavat eduskuntakäsittelyssä mahdollisesti tulevat muutokset esimerkiksi valinnanvapauslakiin ja ratkaisut maakunnan konsernin rakenteisiin. Konkreettisia kysymyksiäkin on ilmassa. Epäselvyyttä on aiheuttanut muun muassa se, onko henkilöstöllä irtisanomissuojaa.

LUE LISÄÄ >>

 
 
coffee_264x250.jpg
Työryhmien kiitoskahvit 17.8.2017 klo 14.00
 
 
Sote- ja maakuntauudistusta on Etelä-Pohjanmaalla valmistellut useita kymmeniä työryhmiä. Työryhmissä on ollut mukana lähes 600 henkilöä muutoksessa mukana olevista organisaatioista. Esivalmisteluvaiheen työryhmien jäsenille tarjotaan kiitoskahvit 17.8.2017 klo 14.00 Törnävänsaaren paviljongissa. Tilaisuuden ohjelma ja kutsu toimitetaan elokuussa.
 
 
Muuta ajankohtaista:
 
 

Uudistuksen valmistelujohtaja valitaan 22.6.2017

Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelujohtaja valitaan sotemaku-johtoryhmän kokouksessa 22.6.2017. Tehtävää on hakenut viisi henkilöä. Valmistelujohtaja johtaa sote- ja maakuntauudistuksen kokonaisuutta ja toimii valmisteluvastaavien työnjohdollisena esimiehenä. Kokouksen jälkeen järjestetään tiedotustilaisuus medialle. Valinnasta tiedotetaan myös www.ep2019.fi-sivustolla.

Ehdotus monialaisen maakunnan perustamisesta ja työryhmien raportit
Ehdotus monialaisen maakunnan perustamisesta julkistetaan huomenna 22.6.2017. Ehdotus pitää sisällään kuvauksen uuden maakunnan rakenteesta ja tehtävistä, ja se perustuu noin 50:n esivalmisteluvaiheessa uudistusta valmistelleen työryhmän loppuraportteihin. Myös työryhmien loppuraportit julkaistaan 22.6.2017. Kaikki edellä mainitut materiaalit löytyvät SOTEMAKU-johtoryhmän kokouksen jälkeen www.ep2019.fi-sivustolta.

Avoimen yleisötilaisuuden verkkolähetys

Seinäjoella järjestettiin torstaina 11.5.2017 avoin yleisötilaisuus sote- ja maakuntauudistuksesta kiinostuneille. Tilaisuuden verkkolähetyksen tallenne on katseltavissa täällä >>

Selvitys: Uudet maakunnat sopeuttavat talouttaan alusta alkaen
Sote-kustannusten huono ennakoitavuus sekä ikääntymisen vaikutukset kustannusten kasvuun siirtyvät 1.1.2019 kunnilta uusien maakuntien haasteiksi. Perlacon Oy:n Eero Laesterän ja Tuomas Hanhelan maakunnan liitoille tekemien laskelmien mukaan maakuntien yhteenlaskettu sopeuttamistarve vuoteen 2030 mennessä on 2,8 miljardia euroa.  Arvio tukee valtioneuvoston sote-ja- maakuntauudistukselle asetettua tavoitetta hillitä kustannusten kasvua kolmella miljardilla eurolla. Lue lisää >>


Blogeista poimittua: Kalkkiviivoilla
"Sipilän hallitusohjelman mukaisen SOTE- ja maakuntauudistuksen valmistelun yksi välietappi on lähellä. Esivalmisteluvaihe lähenee loppua ja väliaikaishallinnon aikakausi siintää edessä. Vapaaehtoisesta taustoittavasta valmistelusta siirrytään lakien hyväksymisen myötä lainmukaiseen valmistelutyöhön." Näin toteaa blogikirjoituksessaan muutosjohtaja Heli Seppelvirta.
Lue teksti kokonaisuudessaan täältä >>
Muutosjohtajien yhteystiedot:

Heli Seppelvirta
Muutosjohtaja
040 529 4638
heli.seppelvirta@etela-pohjanmaa.fi

Johanna Sorvettula

Konsernimuutosjohtaja
040 662 0047
johanna.sorvettula@etela-pohjanmaa.fi

Harri Jokiranta
Projektinjohtaja
040 7748 402
harri.jokiranta@seinajoki.fiTilaa uutiskirje suoraan omaan sähköpostiisi

Yhteinen Etelä-Pohjanmaa -uutiskirjeen voi tilata  täältä >>

 
 
 
MAAKUNTA- JA SOTE- JÄRJESTÄMISUUDISTUS  
Alvar Aallon katu 8
60100 Seinäjoki

Kampusranta 9
60320 Seinäjoki 
www.ep2019.fi
 
 
Register: Etelä-Pohjanmaan liitto   ::   Copyright © 2017   ::   All rights reserved.
 
 
Peruuta uutiskirje