Jos viesti ei näy oikein, avaa se selaimessa
 
 
header_xmas.jpg
 
 

Kiinnostava vuosi tulossa

 
 

Suomalaisia sosiaali- ja terveyspalveluita, sotea, on yritetty saada uuteen kuosiin kohta jo 15 vuoden ajan. On käynnistetty Paras-hanketta ja ehdoteltu suurkuntia. Nykyinen hallitus otti rohkean askeleen ja lähti toteuttamaan yhtäaikaista maakunta- ja soteuudistusta.

Kyse on hallintohistoriamme mittavimmasta remontista. Pidän itsekin sen tavoitteita välttämättöminä. Mutta toteutuminen ei vain ole vielä kirkossa kuulutettu.

Kansanedustajillamme on enää alle kolme kuukautta aikaa hyväksyä uudistusta koskevat lait. Maaliskuun puolivälissä eduskunta lopettaa toimintansa. Jollei lakeja ole siihen mennessä käsitelty, koko esitys raukeaa.

Tällä hetkellä lakipaketteja pohditaan eduskunnan perustuslakivaliokunnassa. Sieltä ne palaavat vielä uudelleen sote-valiokuntaan lopullista mietintöä varten. Ja sen jälkeen koko eduskunta pääsee äänestämään uudistuksesta.

Minun on vaikea uskoa, että tuleva eduskunta ja hallitus haluaisivat vielä jatkaa tämän asian vääntöä. Uusilla kansanedustajilla ja ministereillä on riittävästi haastetta muun muassa sosiaaliturvan uudistamisessa ja velkaantumisen lopettamisessa.

Muiden maakuntien tapaan myös Etelä-Pohjanmaalla on tehty valtavasti valmisteluja uuden maakunnan eteen. Pitkittyneet aikataulut ovat hämmentäneet kaikkia työssä mukana olevia. Kehittämishenki on kuitenkin säilynyt hyvänä, ja kohti parempaa ponnistellaan yhdessä.

Lue valmistelujohtaja Asko Peltolan kirjoitus kokonaisuudessaan »

 
 
 
tk_kilpailukyky_264x167.jpg
 

Terveyskeskusten palveluja kehitetään yksissä tuumin

 
 

Etelä-Pohjanmaa valittiin lokakuussa Sitran terveyskeskusten kilpailukyky -valmennusohjelmaan, jonka tavoitteena on parantaa terveyskeskusten kilpailukykyä esimerkiksi kehittämällä terveyskeskusten asiakaslähtöistä toimintaa, liiketoimintaosaamista sekä markkinointiviestintää. Kilpailukykyvalmennus tähtää siihen, että julkisella puolella opittaisiin paitsi tunnistamaan mutta myös markkinoimaan ja kaupallistamaan tarjolla olevia palveluita. Valmennuksen käytännön työskentely toteutetaan työpajoissa, joissa tunnelma on ollut todella innostunut ja kehittämismyönteinen.

 
 
 
 
lape-gaala_264x167.jpg
 

LAPE-gaala palkitsi lasten ja perheiden palveluiden suunnannäyttäjiä

 
 

Etelä-Pohjanmaan kuntien yhteinen lasten ja perheiden palveluiden kehittämishanke LAPE kokosi asiakaskehittäjiä ja ammattilaisia LAPE-gaalaan 21.11.2018. Gaala konkretisoi LAPE:n kehittämistyön tulokset uusiksi varhaiskasvatuksen, koulun, sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä seurakuntien ja järjestöjen toimintamalleiksi ja toi esille niiden käytännön toteuttajat.

Tilaisuudessa palkittiin kunniamaininnalla ansioituneita lasten ja perheiden palveluiden suunnannäyttäjiä viidessä eri kategoriassa.

 
 
 
 
uudistuksen_kasvot_jikky_265x250.jpg

Uudistuksen kasvot: kotihoidon fysioterapeutti Anu Yli-Isotalo

 

Juttusarjassa esitellään JIK ky:n kotihoidon fysioterapeutti Anu Yli-Isotalo. Kotihoidon fysioterapeutin työ keskittyy pitkälti asiakkaan arjen haasteisiin. Tavoitteena on, että asiakas pärjää kotona mahdollisimman itsenäisesti niin pitkään kuin on mahdollista. Moniammatillinen yhteistyö korostuu työssä päivittäin.

 
 
Ajankohtaista:
 


Vastauksia 2.11.2018 henkilöstöinfon kysymyksiin 

Maakunta- ja sote-uudistuksen projektijohtaja, alivaltiosihteeri Päivi Nerg tapasi 2.11.2018 Etelä-Pohjanmaalla sote- ja maakuntauudistusorganisaatioiden henkilöstöä. Tilaisuuteen oli lähetetty jo ennakkoon runsaasti kysymyksiä, ja tilaisuuden aikana kysymyksiä ja kommentteja esitettiin palvelun kautta vilkkaasti. Koska kaikkiin Viestiseinän kautta tulleisiin kysymyksiin ei ehditty tilaisuudessa vastata, laadittiin niihin kirjalliset vastaukset.


Mediauutisointi koskien Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin yhdistymistä ja jättisairaalan syntymistä Suomeen

Aamulehti uutisoi 9.11.2018, että Suomeen syntyy uusi jättisairaala, ja Pirkanmaan, Kanta-Hämeen sekä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirit aikovat yhdistää hoitonsa yhteiseen yritykseen. Artikkelin otsikossa kerrotaan myös, että Kanta-Hämeen, Pirkanmaan ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien yhdistymisestä päätetään joulukuussa. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kannalta liittymisen uutisointi on ennenaikaista ja osin harhaanjohtavaakin selvitystöiden keskeneräisyyden takia. Lue lisää »

I&O-muutosagenttitoiminta päättyy – kehittäminen jatkuu: I&O-loppuseminaarin tunnelmia

Etelä-Pohjanmaan I&O-agentin toiminta (ikäihmiset ja kaikenikäisten omaishoito) päättyy vuoden 2018 lopussa. Yli kahden vuoden työn saavutuksia kokoonnuttiin summaamaan I&O-loppuseminaariin 29.11.2018. Lue lisää » 

LAPE ei lopu vaan muuttaa muotoaan
Etelä-Pohjanmaan LAPE-agentin Eija Ala-Toppari-Peltolan ajatuksia voit lukea hänen uusimmasta blogikirjoituksestaan - ota selvää, miten LAPE-kehittäminen jatkuu!

LAPE-hankkeen tulokset TOP 20

Etelä-Pohjanmaan LAPE-hanke eli lasten ja perheiden palveluiden kehittämishanke 2017-2018 on koonnut 20 nostoa hankkeen tuloksista – tutustu näihin makupaloihin jo nyt! LAPE-hankkeen loppuraportti julkaistaan 31.12.2018 uusiep-verkkosivustolla. Loppuraportissa esitellään hankkeen tulokset kokonaisuudessaan ja suositukset jatkotoimenpiteiksi kunnille ja maakunnalle. 

 

Lapsivaikutusten arviointi LAVA

Mitä on lapsivaikutusten arviointi? Kuinka LAVA tehdään ja mitä siinä pitää ottaa huomioon?
Etelä-Pohjanmaan lapsivaikutusten arviointimalli (LAVA) »
Tutustu esimerkkiin, miten lapsivaikutusten arvioinnin tuloksista voi kertoa lapsille, täällä » 

Lapsivaikutusten arviointiin voi perehtyä Etelä-Pohjanmaan LAPE-hankkeen sivuilla » 

 

Kiinnostavatko LAPE-hankkeen artikkelit? Syvenny näihin!


Avoin työtehtävä: Suhteellisen hyvä hankekoordinaattori SyTy! -hankkeeseen

Haetaan hankekoordinaattoria Etelä-Pohjanmaan SyTy! – lastensuojelun systeemisen toimintamallin implementointi- ja maakunnallisen perhehoidon käynnistämishankkeeseen ajalle 1.1.–31.12.2019. Rekrytointi-ilmoitukseen »


sotemaku_joulutervehdys_2019.jpg



 
 
 
Etelä-Pohjanmaan
sote- ja maakuntauudistus
Kampusranta 9 C
60320 Seinäjoki
www.uusiep.fi
 
 
Register: Etelä-Pohjanmaan liitto   ::   Copyright ©    ::   All rights reserved.
 
 
Peruuta uutiskirje