Jos viesti ei näy oikein, avaa se selaimessa
 
 
paakuva_eutietokeskus.jpg
 
AURINKOISTA JA LEPPOISAA KESÄÄ!
 
 

Vuoden kolmannessa EU-uutiskirjeessä ajankohtaisia uutisia loppukevään ja alkukesän ajalta. Juuri nyt EU:ssa puhututtaa erityisesti tulevaisuus mm.tulevan monivuotisen budjetin ympärillä. Katseet on käännetty myös keväällä 2019 järjestettäviin Euroopan parlamentin vaaleihin. Maakunnassa ollaan rehkitty vahvasti hanketiedottamisen kanssa, kun EU-hankkeet esittäytyivät Eurooppa-päivänä 9.5 Seinäjoen kaupunginkirjastolla järjestettävillä hankemessuilla. Etelä-Pohjanmaan liiton EU-tietokeskus toivottaa uutiskirjeen lukioille oikein mainiota ja aurinkoista kesää sekä antoisia lukuhetkiä!


Eurooppa-päivää juhlittiin Seinäjoella EU-hankkeiden merkeissä


Etelä-Pohjanmaalla käynnissä olevat EU rahoitteiset hankkeet esittäytyivät Eurooppa-päivänä 9.5 Seinäjoen kaupunginkirjaston Jaaksi-salissa järjestetyillä EU-hankemessuilla.  Messuilla oli mukana laaja kirjo erilaisia kehittämishankkeita kahdeksasta eri rahoitusohjelmasta ja myös hanketoimijoiden kirjo oli monipuolinen. Messuilla vierailijat saivat tutustua miten monenlaista toimintaa EU-rahoituksella alueellamme kehitetään.

LUE LISÄÄ>>


Toimintasuunnitelma Etelä-Pohjanmaan digitalisaation edistämiseksi


Etelä-Pohjanmaan liitossa meneillään olevan ERUDITE (Enhancing Rural and Urban Digital Innovation Territories) -hankkeen toimintasuunnitelma valmistui juhannusviikolla. Toimintasuunnitelman tarkoituksena on esittää konkreettisia toimenpiteitä digitalisaation edistämiseksi maakunnassa. Toimenpiteet on jaettu kolmeen toimenpidekokonaisuuteen, joita ovat osaamisen ja verkostoitumisen kehittäminen, terveyden ja hyvinvoinnin digitaalisten palvelujen kehittäminen sekä matkailun ja kulttuurin digitaalisuuden edistäminen. ERUDITE-hanke on kansainvälinen Interreg Europe-ohjelmasta rahoitettu hanke, jota toteuttavat Etelä-Pohjanmaan alueella Etelä-Pohjanmaan liitto ja Suupohjan Elinkeinotoimen Kuntayhtymä SEK.

LUE LISÄÄ>>


Interreg Botnia-Atlantican tiedotustapaaminen Pietarsaaressa 21.8.2018


Suunnitteletko hanketta Interreg Botnia-Atlantica ohjelmaan seuraavalle hakukierrokselle? Silloin kannattaa ehdottomasti osallistua hakukierrosta koskevaan tiedotustapaamiseen Pietarsaaressa 21.8.2018. Tapaaminen järjestetään Pietarsaaressa Centria Ammattikorkeakoulun tiloissa klo 9 alkaen. Ilmoittautumiset tapahtumaan 9.8.2018 mennessä. Botnia-Atlantican seuraava hakukierros päättyy 12.9.2018 ja kierroksella avoinna ovat elinkeinoelämän ja ympäristön toimintalinjat.

LUE LISÄÄ>>


EU:n tulevan monivuotisen rahoituskauden suunnittelun eteneminen


Euroopan tulevaa monivuotista rahoituskautta suunnitellaan paraikaa. Touko-kesäkuun aikana Euroopan komissio on tarkentanut ehdotuksiaan tulevasta budjetista. Menokohteet on jaettu tällä hetkellä kuuteen kohteeseen, joita ovat yhteenkuuluvuus ja arvot, luonnonvarat ja ympäristö, sisämarkkinat, innovointi ja digitaalitalous, muuttoliike ja rajaturvallisuus, turvallisuus ja puolustus sekä naapurialueet ja muu maailma. Uuteen budjettiin on ehdotettu mm. 100 miljardin euron suuruista tutkimus- ja innovointiohjelmaa. Myös esimerkiksi Erasmus+-ohjelmaa on ehdotettu kaksinkertaistettavan. Komission budjettiehdotusta käsitellään seuraavan kerran tämän viikon lopulla Euroopan neuvostossa Brysselissä ja heinäkuun alussa Euroopan parlamentissa. Tutustu budjettiehdotuksiin tarkemmin budjettineuvotteluja käsitteleviltä  nettisivuilta


Vastaa kyselyyn Euroopan tulevaisuudesta!


Euroopan komissio avasi toukokuun alussa kansalaiskuulemisen Euroopan tulevaisuudesta. Kyselyn tarkoituksena on kartoittaa kansalaisten näkemyksiä Euroopan unionin tulevaisuudesta ja toivottavaista tulevaisuuden kehityskuluista. Etenkin tulevana vuonna 2019 Euroopan unionissa tapahtuu paljon Brexitin voimaantulon, Euroopan parlamentin vaalien sekä uuden komission valitsemisen myötä.

LUE LISÄÄ>>


Kevään 2018 eurobarometri: Vuosi Euroopan parlamentin vaaleihin

Kevään 2018 eurobarometri julkaistiin kesäkuun alussa. Tutkimuksen mukaan eurooppalaisten luottamus talouden kehitykseen sekä euron kannatus ovat edelleen vahvoja (yli 50 % vastaajista).  Vastausten osuus palasi ensimmäistä kertaa talous- ja finanssikriisiä edeltäneiden vuosien (2007) tasolle. Myös arvioissa oman maan taloustilanteesta esiintyi enemmän myönteisiä kuin kielteisiä arvioita ensi kertaa sitten kevään 2007. Talous- ja rahaliiton kannatus on edelleen myös ennätyksellisen suuri (yli 74 %).Myös yleisesti eurooppalaisten luottamus unioniin on kasvanut, kun yli 42 % vastaajista ilmoitti luottavansa unioniin. Osuus on suurin sitten vuoden 2010 ja edelleen suurempi kuin luottamus kansallisiin hallituksiin tai parlamentteihin. Enemmistö Eurooppalaisista suhtautuu myös optimistisesti EU:n tulevaisuuteen (58 %). Eurobarometrin tiedot löytyvä kokonaisuudessaan täältä. Tutustu myös barometrin lehdistötiedotteeseen täältä.


Suomi kärkikahinoissa digitaalisentalouden ja - yhteiskunnan DESI-indeksissä


Suomi sijoittui kolmanneksi vuoden 2018 digitaalitalouden ja -yhteiskunnan kehitystä mittaavassa DESI-indeksissä. Suomen edelle kiilasivat tällä kertaa muut pohjoismaat, Tanska ja Ruotsi. Suomen erityisenä vahvuutena ovat olleet pitkään inhmillistä pääomaa koskevat tekijät kuten internetin käyttö, digitaaliset perustaidot sekä pitkälle viety digitaalinen osaaminen. Suomi nousi indeksissä kärkeen myös julkishallinnon digitaalisissa palveluissa sekä kohensi asemiaan muun muassa digitaaliteknologien integraatiossa. Siirtoyhteyksiä (kiinteä laajakaista, mobiililaajakaista ja hinnat) koskevassa kohdassa Suomi taas heikensi asemaansa viime vuoteen verrattuna kahdella sijalla. Tutustu DESI-indeksin tuloksiin täältä.


 
 
 
1_emailer_banneripohja_iso_264x250.jpg
 
Tutustu #EUandMe -kampanjaan!
 

Euroopan komissio käynnisti toukokuulla EU and Me -kampanjan, jonka tavoitteena on tuoda esiin EU:n vaikutuksia ihmisten arkeen. Kampanjan sivulta löytyy kattavasti erilaista materiaalia aihepiiriin liittyen. Osana kampanjaa on tuotettu myös viiden lyhytelokuvan sarja nousevien eurooppalaisten elokuvaohjaajien tuottamana. Ympäristön- ja luonnonsuojelua koskevan lyhytelokuva Oonan on ohjannut suomalainen Zaida Bergroth.

 
 
 
 
Euroopan kestävän kehityksen palkintokilpailu 2018!
 

Euroopan komissio on käynnistänyt ensimmäistä kertaa kestävän kehityksen palkintokilpailun. Palkinto myönnetään tunnustuksena yksityishenkilöiden, yritysten tai järjestöjen tekemästä työstä sekä luovasta ongelmanratkaisusta ympäristön ja ilmaston hyväksi. Hakuaika palkinnon saajaksi päättyy 14.9.2018 ja ehdotuksia kilpailuun voivat lähettää niin viranomaistahot, yritykset, yhdistyksen kuin yksityishenkilötkin.

 
 
 
sustainabilityaward_2018.jpg

OLETKO KÄYTTÄNYT EU-TIETOKESKUKSEN PALVELUITA ÄSKETTÄIN?
Anna palautetta!
 
epliitto_logo_valk.png  
EU-tietokeskus 
eu-tietokeskus@etela-pohjanmaa.fi
Frami, 4. kerros
Kampusranta 9 C / PL 109
60101 Seinäjoki
+358 40 024 1813
europe_direct_small.png
 
footer-divider_valk.png
 
Register: Etelä-Pohjanmaan liitto   ::   Copyright © 2015   ::   All rights reserved.
 
 
Peruuta uutiskirje