Jos viesti ei näy oikein, avaa se selaimessa
 
 
header_sote-maistiaiset.jpg
 
 
Sote-maistiaiset Apila-kirjaston lukuportaikossa 3.4.2018 
 
 

Seinäjoella järjestetään sote-uudistukseen ja sote-palveluihin keskittyvä, kaikille avoin keskustelutilaisuus tiistaina 3.4.2018 Apila-kirjaston lukuportaikossa klo 18.30–20.00. Teemaan haetaan vauhtia sote-kropsuilla. Kropsukahvit ovat tarjolla kirjaston kahvilassa sadalle ensimmäiselle kello 18.00 alkaen.

Keskustelussa ovat mukana valmistelujohtaja Asko Peltola, muutosjohtaja Harri Jokiranta, Etelä-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen johtoryhmän puheenjohtaja Esko Lehtimäki sekä SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:n erityisasiantuntija Tuula Peltoniemi. Tilaisuuden juontaa toimittaja Anssi Orrenmaa.

Ennakkokysymyksiä asiantuntijoille

Ennakkokysymyksiä keskustelijoille voi lähettää verkkolomakkeella »

Verkkolähetys

Tilaisuutta on mahdollista seurata suorana verkkolähetyksenä. Seuraajat voivat myös lähettää kysymyksiään keskusteluun lähetyksen katselun aikanaSuora linkki lähetykseen »


Lisäksi lähetystä voi seurata Facebookissa Yhteinen Etelä-Pohjanmaa -sivulla. Sosiaalisessa mediassa keskustelua aiheesta käydään aihetunnisteella #uusiep.


Tervetuloa mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan!
 
 
 
vaisanen_264x250.jpg
 
Uudistuksen kasvot: Harri Väisänen, ryhmäpäällikkö
 
Juttusarjassa esitellään Harri Väisänen, joka toimii Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen tuki- ja tarkastusryhmän ryhmäpäällikkönä. Tuki- ja tarkastusryhmän tehtävänä on muun muassa vastata maatalouspolitiikkaan liittyvästä neuvonnasta, hallinnosta sekä EU:n ja kansallisesti rahoitettujen peltoalojen ja eläimiin perustuvien tukien valvonnasta. 
 
 
 
 
Avoin työtehtävä: hanketyöntekijä kehittämishankkeeseen
 
Haemme terveydenhuollon osaajaa Etelä-Pohjanmaan lasten ja perheiden palvelujen kehittämishankkeeseen ajalle 1.5.2018-31.12.2018. Hanketyöntekijän työ painottuu perhekeskustoimintamallin kehittämiseen yhdessä toisen hanketyöntekijän kanssa.  
 
 
 
huutomerkki_264x250.jpg
 
Blogissa kuhisee - sukella uudistuksen eri teemoihin!
 
 

Blogirintamalla on nyt säpinää! Uudistuksen eri teemoja käsitellään sekä Yhteinen Etelä-Pohjanmaa -blogissa että uudistuksessa mukana olevien organisaatioiden omissa blogeissa. Alla on nostoja viime aikoina julkaistuista teksteistä.

Etelä-Pohjanmaan Pelastuslaitos mukana maakuntauudistuksessa

Maakunnan tehtäviin kuuluu 1.1.2020 alkaen pelastustoimen järjestäminen. Etelä-Pohjanmaan Pelastuslaitos -liikelaitos on toiminut maakunnan kokoisena jo vuodesta 2004 lähtien, eli 14 vuotta. Tänä aikana Etelä-Pohjanmaan Pelastuslaitos on muovautunut toimivaksi kokonaisuudeksi valtakunnallisillakin mittareilla mitattuina niin operatiivisen, rakenteellisen paloehkäisyn kuin turvallisuusviestinnän osalta. 

Vastuuvalmistelija Petri Järvensivun blogiteksti »


Tieto – Tietäminen – Tietojohtaminen

Tulevaisuuden yksi keskeinen muutostekijä ja -voima on tieto, ja erityisesti se, että tieto on entistä merkityksellisempää päätöksenteossa, johtamisessa ja työtehtävissä. Nykyistä aikakautta ja kulttuuriamme on luonnehdittu informaatio- ja tietopainotteiseksi. (--) Myös maakunta ja sote-uudistuksen kriittinen tekijä on, miten tieto saa paikkansa tulevassa toimintamallissa, organisaatiossa ja työkäytännöissä. On ratkaistava mitä tietoa tarvitaan, missä muodossa ja miten tietoa tuotetaan, miten ja mihin tarkoitukseen tietoa käytetään, kuka tietoa tuottaa ja käyttää sekä kuka tiedon omistaa. Muutosjohtaja Harri Jokirannan blogiteksti »

Kohti lapset, nuoret ja perheet huomioivaa maakuntaa

Pienentyvät lapsi-ikäluokat herättävät huolta, samoin lasten ja nuorten eriarvoistumiskehitys. Valtaosa lapsista ja nuorista voi hyvin, mutta osalla ongelmat kasaantuvat ja syvenevät. Myös oppimistuloksissa on todettu olevan eroja muun muassa tyttöjen ja poikien välillä. Lasten ja nuorten hyvinvoinnin merkitys koko yhteiskunnan kestävän kehityksen näkökulmasta on tiedostettu ja siihen on haluttu panostaa mahdollistamalla jokaisessa maakunnassa toteutettava Lasten ja perheiden palveluiden muutosohjelma LAPE. Sen tavoitteena on tuoda palvelut lähelle, osaksi lasten, nuorten ja perheiden arjen ympäristöjä ja uudistaa niiden sisältöjä vastaamaan nykyistä paremmin muuttuviin ja yksilöllisiin palvelutarpeisiin.
Muutosagentti Eija Ala-Toppari-Peltolan blogiteksti »

Maatalous MAKU-matkalta…

Maakuntauudistuksen juna kulkee vääjäämättä eteenpäin, vaikka tuntuu, että olisi tarve välillä pysähtyä kaikilla asemilla ja hengähtää. Se ei ole mahdollista, sillä eri valmistelukokonaisuuksien junat ja raiteet kulkevat samaan aikaan kohti määränpäätä. On pysyttävä raiteilla, että tuo määränpää, uusi yhteinen Etelä-Pohjanmaa saavutetaan 1.1.2020. 
Vastuuvalmistelija Ritva Rintapukan blogiteksti  »


Etelä-Pohjanmaan maakuntauudistuksen väki toivottaa hyvää pääsiäistä!easter-goodies-no-2-1528627-640x480.jpg


Tilaa uutiskirje sähköpostiisi
Älä jää uutisten ulkopuolelle! Yhteinen Etelä-Pohjanmaa -uutiskirjeen voi tilata suoraan omaan sähköpostiin täältä »

 
 
 
Etelä-Pohjanmaan
sote- ja maakuntauudistus
Kampusranta 9C
60320 Seinäjoki
www.uusiep.fi
 
 
Register: Etelä-Pohjanmaan liitto   ::   Copyright ©    ::   All rights reserved.
 
 
Peruuta uutiskirje