Jos viesti ei näy oikein, avaa se selaimessa
 
 
header_winter2_600x225.jpg
 
 
Elämänmakuinen Etelä-Pohjanmaa
 
 

Maakunta- ja sote-uudistus etenee. Rakennamme uutta ja entistä elinvoimaisempaa Etelä-Pohjanmaata. Hallinnollisesti moni asia muuttuu. Hyvä niin, sillä kehitystä pitää olla. Muutoksia ei kannata liikoja murehtia. Maailma menee eteenpäin. Eteläpohjalaisille on jatkossakin palveluita kaikenlaisissa hyvinvointiimme liittyvissä asioissa.

 

Tapasimme hiljattain kuntien vanhusneuvostojen edustajia ja pohdimme maakunnallisen neuvoston muodostamista. Vaikka uudistus herättääkin kosolti kysymyksiä, kokoontumisen henki oli rakentava ja eteenpäin katsova.

 

Myös eteläpohjalainen järjestökenttä on ollut koolla. Tuossakin tapaamisessa korostui yhdistysten ja kolmannen sektorin merkitys meidän jokaisen hyvinvoinnille. Maakuntamme järjestöt vauvasta vaariin tekevät hyvää työtä elinvoimaisen Etelä-Pohjanmaan rakentamisessa.

 

Elämme jännittävää aikaa. Muutaman kuukauden kuluttua saamme lopullisen vahvistuksen uusien maakuntien syntymiselle. On ollut hienoa kokea sitä intoa, millä alueemme toimijat uudistukseen suhtautuvat.  Epävarmuudesta huolimatta muutos nähdään mahdollisuutena.

 

Luotan siihen, että pykäämme entistä elämänmakuisemman Etelä-Pohjanmaan. Niin maakuntaan siirtyvälle lähes 10 000 työntekijälle kuin kaikille asukkaille aukeaa lähivuosina uusia ovia. Pukataan yhdessä priimaa!

 

Asko Peltola

Valmistelujohtaja 

 
 
 
uudistuksen_kasvot_2_180x137.jpg
 
Uudistuksen kasvot: Marita Neiro,
palvelupäällikkö
 
 
Juttusarjassa esitellään tässä numerossa Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa työskentelevä Marita Neiro. Hän luotsaa alkuvuodesta 2018 toimintansa aloittanutta ikäihmisten asiakasohjausyksikköä. 

Yksikön asiakasohjaajat ovat monesti ensimmäinen kontakti, kun ikäihmisen arkeen aletaan tarvita ulkopuolista apua. 

 
i_o_180x137.jpg
 
I&O-hanke:
Parasta elämää kotona
 
 

Asiakasohjaus ja digiteknologia mullistavat ikäihmisten ja omaishoidon palvelut – miltä kuulostaa? Uskottava se kuitenkin on, kun kuuntelee Etelä-Pohjanmaan I & O -agenttia Anneli Saarista.

Saarinen kehittää yhdessä alueen toimijoiden kanssa ikäihmisten ja omaishoidon palveluita Etelä-Pohjanmaalla.

 
perhekuntoutusmalli_180x137.jpg
 

Kaksineuvoisen perhekuntoutusmalli LAPE-pilottina

 
 

Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa kehitettyä perhekuntoutusmallia esiteltiin helmikuun alussa LAPE-päivillä Helsingissä.

Mallia on kehitetty vuodesta 2016 lähtien ja se on valittu yhdeksi Etelä-Pohjanmaan LAPE-hankkeen piloteista. Kaksineuvoisen perhekuntoutukseen sisältyy olennaisena osana ratkaisukeskeinen lyhytterapia. 

 
 
 
heli_seppelvirta_264x250.jpg
Vastuuvalmistelijat esittelyssä:
Muutosjohtaja
Heli Seppelvirta
 
 
Mitä muutosjohtaja Heli Seppelvirta odottaa maakuntauudistukselta? Entä mitä terveisiä hän lähettää muutoksessa mukana olevalle henkilöstölle?  Katso oheinen video ja ota selvää!
Esittelemme sarjassa Etelä-Pohjanmaan muutosjohtoa ja vastuuvalmistelijoita. 
 
 
Ajankohtaista
 
 

Etelä-Pohjanmaan LAPE porskuttaa eteenpäin – väliraportti valmistunut

Etelä-Pohjanmaan LAPE:ssa eli lasten ja perheiden palveluiden kehittämisessä edetään koko maakunnan voimin – mukana on sekä asiakaskehittäjiä että ammattilaisia. Kehittäminen on käynnistynyt hyvin, toimenpiteet ovat käynnissä ja hanke on kytkeytynyt tiiviisti osaksi sote- ja maakuntavalmistelua. Tähänastisesta yhteisestä työstä on haluttu koota väliraportti, jotta laajan kokonaisuuden voisi hahmottaa paremmin. Väliraportista on saatu kiitosta ministeriöstä eli aivan isoolta kirkolta asti. Tutustu  hankekoordinaattori Satu Mäki-Fossin blogiin ja itse väliraporttiin!

LUE LISÄÄ »

Yhteinen Etelä-Pohjanmaa Facebookissa
Muistathan, että Yhteinen Etelä-Pohjanmaa löytyy myös Facebookista. Tervetuloa mukaan seuraamaan ajankohtaisia asioita uudistuksen valmistelusta! 

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi
Älä jää uutisten ulkopuolelle! Yhteinen Etelä-Pohjanmaa -uutiskirjeen voi tilata suoraan omaan sähköpostiin täältä »

 
 
 
Etelä-Pohjanmaan
sote- ja maakuntauudistus
Kampusranta 9 C
60320 Seinäjoki
www.uusiep.fi
 
 
Register: Etelä-Pohjanmaan liitto   ::   Copyright ©    ::   All rights reserved.
 
 
Peruuta uutiskirje