Jos viesti ei näy oikein, avaa se selaimessa
 
 
header_xmas.jpg
 
 
Syntyykö SOTEMAKU?
 
 

Kuluneena syksynä niin omat tehtäväni kuin liiton toiminta ovat keskittyneet historialliseen hallintoremonttiin, maakunta- ja sote-uudistukseen. Parin vuoden kuluttua nykyiset maakunnat ovat täysin uudessa asennossa. Samalla useiden ylikunnallisten yhteenliittymien toiminta loppuu.

Ennen kesälomakautta varauduttiin polkaisemaan uusi maakuntahallinto käyntiin jo vuoden 2019 alussa. Heinäkuussa hallitus päätti vuoden lisäajasta. Valmistelutyön kannalta aikalisä oli tervetullut. Ainut kielteinen seuraus oli epävarmuuden kasvaminen: tuleekohan tästä mitään?

Etelä-Pohjanmaalla ei jääty hämmennykseen makaamaan. Toistakymmentä uutta vastuuvalmistelijaa aloitti työnsä kesän jälkeen. Virkamiehistä muodostuva väliaikainen valmistelutoimielin (VATE) käynnisti toimintansa ”puolivallattomana”. Poliittinen ohjaus pelaa väkevästi.

Uutta maakuntaa siis rakennetaan täydellä höyryllä. Priimaan pyrkimisestä huolimatta aina löytyy petrattavaakin. Jos joulupukilta (johon en usko läheskään yhtä paljon kuin uudistuksen toteutumiseen) saisin jotakin sotemaku-pakettia toivoa, niin käärisin sinne aitoa yhteistyötahtoa, kykyä katsoa tulevaisuuteen ja muutoksissa mahdollisuuksia näkevää asennetta.


Lue valmistelujohtaja Asko Peltolan kirjoitus kokonaisuudessaan »
 
 
 
hands_264x250.jpg
 

Arvot osaksi maakuntastrategiaa  

 
Maakuntakonsernin arvojen työstö on käynyt läpi laajan ja monipolvisen prosessin. Ensivaiheessa lähes 1300 muutoksessa mukana olevien organisaatioiden työntekijää vaikutti arvojen määrittelyyn. Nykyinen arvoehdotus toimii pohjana parhaillaan käynnissä olevalle maakuntastrategiatyölle. 
 
 
 
 
Koonti uudistuksen ajankohtaisista asioista
 
Etelä-Pohjanmaan maakuntahallitus kuulee kuukausittain katsauksen uudistuksen ajankohtaisista asioista. Kooste tilannekatsauksesta julkaistaan maakuntahallituksen kokoustiedotteen yhteydessä. Alla olevasta linkistä voit tutustua joulukuun koosteeseen. 
 
LUE LISÄÄ »
 
 
huutomerkki_264x250.jpg
 
Uutiskirjeistä tietoa uudistuksesta
 
 

Alle on koottu muutamia esimerkkejä sote- ja maakuntauudistuksesta tiedottavista uutiskirjeistä. Tutustu uutiskirjeisiin ja pysy ajan tasalla!

Valtakunnallinen Maakunta- ja sote-uudistuksen uutiskirje:

Maakunta- ja sote-uudistuksen -uutiskirje on noin kaksi kertaa kuussa ilmestyvä uutiskatsaus, joka tarjoaa tietoa tietoa Suomen hallintohistorian suurimmasta muutoksesta. Seuraamalla uutiskirjettä pysyt aina ajan tasalla uudistuksen valmistelusta monialaisen maakunnan eri osa-alueisiin liittyen.

Tutustu julkaistuihin uutiskirjeisiin ja tilaa uutiskirje »


Etelä-Pohjanmaan liiton uutiskirje
Etelä-Pohjanmaan liitto tiedottaa uutiskirjeellään muun muassa maakuntahallituksen ja -valtuuston kokousten päätöksistä. Maakuntahallituksen kokoustiedotteen yhteydessä toimitetaan kuukausittain koonti maakuntauudistuksen ajankohtaisista asioista. Lisäksi tilaajat saavat liiton toimintaa esittelevän Pro Etelä-Pohjanmaa -uutiskirjeen.
Tilaa uutiskirje»

Etelä-Pohjanmaan lapsi- ja perhepalvelut -hankkeen uutiskirje
Etelä-Pohjanmaan lapsi- ja perhepalvelut -hankkeen eli LAPE-hankkeen uutiskirje kertoo oman maakunnan tuoreimmat kuulumiset hankkeen teemasta.
Tutustu uutiskirjeeseen 1/2017 »
Tilaa uutiskirje »

Etelä-Pohjanmaan Järjestöt mukana muutoksessa -hankkeen uutiskirje
Kirjeessä viestitään sote- ja maakuntauudistukseen liittyvistä, järjestöille ja yhdistyksille ajankohtaisista asioista. Kirje lähetetään noin kuukauden välein.
Tutustu uutiskirjeeseen »
Tilaa uutiskirje » joulu_17.jpg
 
 
Etelä-Pohjanmaan
sote- ja maakuntauudistus
Kampusranta 9 C
60320 Seinäjoki
www.uusiep.fi
 
 
Register: Etelä-Pohjanmaan liitto   ::   Copyright ©    ::   All rights reserved.
 
 
Peruuta uutiskirje