Jos viesti ei näy oikein, avaa se selaimessa
 
 
 
 
Kauhajoella viedään kulttuuritapahtumia ikäihmisten luo
 
 

Kauhajoella on lähdetty edistämään ikäihmisten mahdollisuuksia päästä nauttimaan paikallisista kulttuuritapahtumista. Paikkakunnalla järjestettyjä tapahtumia ja tilaisuuksia on taltioitu videolle ammattikuvaajien toimesta. Ikäihmiset ovat päässeet tutustumaan videotallenteisiin eri puolilla kuntaa järjestetyissä kylätapahtumissa.

 

Kauhajoen Nummijärvellä sijaitsevan Nummikodin asukkaat ovat kokoontuneet palvelutalon yhteydessä sijaitsevaan kylätupaan viettämään toiminnallista iltapäivää. Kahvitarjoilujen jälkeen osallistujat seuraavat valkokankaalta Kauhajoella kesällä järjestettyä musiikkitapahtumaa ja yhteislaulutilaisuutta. Asukkaat voivat halutessaan osallistua mukaan yhteislauluun. Videon jälkeen on ohjelmassa vajaan tunnin mittainen sosiaalisen sirkuksen työpaja, mikä viimeistään tuo kaikille hymyn suupieleen.

 
nummikoti.jpg  


Kauhajoen kulttuuritoimen toteuttaman Ilon pisaroota -kuntapilotin puitteissa on järjestetty vastaavia tilaisuuksia myös Päntäneellä, Ikkelänjärvellä sekä keskustassa. Tallenteiden, yhteislaulun ja sosiaalisen sirkuksen lisäksi on tarjolla ollut mm. teatteriesityksiä.

- Tapahtumat on otettu hyvin vastaan ja varsinkin kylillä osallistuminen on ollut innokasta ja ennakkoluulotonta. Tilaisuuksissa on kuultu paljon naurua. Myös yhteistyökumppanina toiminut sosiaali- ja terveystoimi on ollut tyytyväinen kylätapahtumiin, kertoo kulttuuritoimen assistentti Seija Haapakoski.

 

Pilotin toimintaa on toteutettu taloudellisesti melko tiukin resurssein, mikä on välillä ollut haastavaa. Kuntapilotin toiminnan kautta on kuitenkin onnistuttu välittämään tapahtumia kohderyhmälle, jolle osallistuminen muuten olisi ollut hyvin hankalaa. Samalla jopa kymmenien kilometrien päässä keskustasta sijaitseviin kyliin on syntynyt uutta yhteisöllisyyttä tukevaa kylätoimintaa. 

 
 
 
vaikutukset sitra 264.jpg
 
Tietoa taiteen ja kulttuurin vaikutuksista
 

Sitra ja Turun ammattikorkeakoulun Taikusydän -yhteyspiste ovat koonneet yhteen tutkittua tietoa taiteen ja kulttuurin vaikutuksista sosiaaliseen hyvinvointiin ja terveyteen.

 
 
 
 
Kulttuuriluotsitoiminnalle uusi kehittämishanke
 

Kulttuuriluotsitoiminnan kansallinen koordinaatio- ja kehittämishanke käynnistyi lokakuussa 2017. Hankkeen vetäjänä toimii Tampereen kaupungin kulttuurikasvatusyksikkö TAITE. 

 
 
 
taite_kulttuurikasvatusyksikko_logo 264.jpg


 

Projektipäällikkö Esa Vienamo
puh. 0400 883317
sahkoposti: esa.vienamo@etela-pohjanmaa.fi

 

Käyntiosoite:
Hyvinvointia kuntiin ilman rajoja
Etela-Pohjanmaan liitto
Kampusranta 9 C
Frami, 4.kerros
Seinäjoki

Postiosoite:
Hyvinvointia kuntiin ilman rajoja
Etela-Pohjanmaan liitto
PL 109
60101 Seinäjoki

 
 Pohjanmaan liitto
 Svenska Österbotten förbund
Etelä-Pohjanmaan liitto
 Opetus- ja kulttuuriministeriö
 
 
Register:    Etelä-Pohjanmaan liitto   ::   Copyright © 2016   ::   All rights reserved.
 
 
Peruuta uutiskirje