Jos viesti ei näy oikein, avaa se selaimessa
 
 
paakuva_eutietokeskus.jpg
 
 
Vilkas kansainvälisen toiminnan syksy
 
 

Kulunut syksy on ollut ainakin Etelä-Pohjanmaan liitossa  vilkas kansainvälisen toiminnan kentällä. Syys-lokakuun aikana Etelä-Pohjanmaalla on vieraillut useampi kansainvälinen ryhmä, milloin kansainvälisten hankkeiden ja milloin kansainvälisten verkostojen kautta. Keväällä 2016 alkaneissa Interreg Europe -hankkeissa on alkanut myös vilkas työpajojen aika, kun paikallisia toimijoita osallistetaan mukaan alueellisten toimintasuunnitelmien tekemiseen. Hankesuunnitteluissa on myös hyvä aika aktivoitua, sillä monien ohjelmien haut ovat parhaillaan meneillään tai tulossa aivan näillä näppäimillä.


Syksyn tapahtumia


Etelä-Pohjanmaan kuituverkko kiinnostaa maailmalla


Seinäjoelle saapui 18. syyskuuta delegaatio Pohjois-Irlannin Derrystä tutustumaan EP:n alueen toiminnassa oleviin kuituverkkoihin. Viiden hengen vierailijaryhmä koostui Derryn ja Strabanen alueen paikallisista toimijoista sekä Irlannin ERNACT-verkoston projektipäälliköstä. Etelä-Pohjanmaan liitto isännöi vierailua Seinäjoella, Kuusiokunnissa ja Suupohjassa. Maanantaina 18. syyskuuta ryhmä vieraili Kauhajoella kuulemassa Suupohjan kuituverkon rakentamisvaiheista sekä kuidun päälle toteutetuista palveluista. Tiistaina 19. syykuuta ryhmä vieraili Kuusiokunnissa Alavudella tutustumassa Kuuskaista Oy:n toimintaan, kaupungintalolla sijaitsevaan etäpalvelupisteeseen sekä Teknologiakeskus Fasadiin.

Lue Lisää vierailusta >>


Kansainvälinen kiertotaloushanke kokosi kiertotalousasiantuntijoita Etelä-Pohjanmaalle


Pk-yritysten kiertotaloutta edistävän CESME-hankkeen kansainvälinen partneritapaaminen järjestettiin Etelä-Pohjanmaalla 20.–21. syyskuuta. Päivien aikana paitsi kokoustettiin projektiasioissa tutustuttiin myös hyviin eteläpohjalaisiin kiertotalouskäytäntöihin.  Kaksipäiväiseen tapahtumaan osallistui yhteensä 25 vierasta kuudesta eri Euroopan maasta (Bulgaria, Kreikka, Italia, Suomi, Tanska ja Wales).

Keskiviikkona 20. syyskuuta projektiryhmä kokoontui Seinäjoella, Marttilan Tallin kokoustiloissa. Torstaina 21. syyskuuta vuorossa oli tutustumispäivä Etelä-Pohjanmaan yrityksiin.  Vierailukohteiksi valikoitui neljä pk-yritystä, jotka toteuttavat kiertotaloutta toiminnassaan esimerkillisesti.

Lue lisää vierailusta >>


EU:n tulevaisuudesta keskusteltiin Seinäjoella 11.10.


Etelä-Pohjanmaan liiton EU-tietokeskus ja Seinäjoen kaupunki järjestivät keskiviikkona 11.10 alueellisen keskustelutilaisuuden EU:n tulevaisuudesta. Tapahtuma järjestettiin osana kansallista Muuttuva unioni ja sen uudet ytimet -tapahtumaa ja alueellisia keskusteluja käytiin Seinäjoen lisäksi myös Oulussa, Lappeenrannassa ja Rovaniemellä. Käsiteltäviä teemoja olivat tapahtumassa erityisesti Euroopan komission Valkoinen kirja EU:n tulevaisuudesta sekä sitä syventävät pohdinta-asiakirjat sosiaalisesta ulottuvuudesta, globalisaation hallinnasta sekä talous- ja rahaliiton syventämisestä. Seinäjoen tapahtumaan osallistui noin 30 aktiivista keskustelijaa ja keskusteluita alustivat alueemme asiantuntijat. Alueellisista tapahtumista lähetettiin terveiset myös kansalliseen tilaisuuteen. Alueellisten keskustelujen puheenvuoroja on nähtävillä myös Kansainvälinen Etelä-Pohjanmaa -Facebook-sivulla. Lue täältä myös EP-liiton kansainvälisten asioiden päällikön Pia Katteluksen mietteitä tilaisuuden jäljiltä.


Hankemaailman ajankohtaiset

Itämeren alueen Interreg -ohjelman kolmas haku on nyt auki


Interreg Baltic Sea Region -ohjelman kolmas haku avautui lokakuun alussa. Nykyisessä haussa rahoitetaan hankkeita kolmesta teemasta: 1. innovointikyky, 2. luonnonvarojen tehokas hallinta sekä 3. kestävä liikenne.  Uusi haku painottaa etenkin julkisten viranomaisten institutionaalisten kapasiteetin lisäämistä ja viranomaisten mukana oloa hankkeissa painotetaan. Hakijoiden tulee jättää ideapaperit 9.1.2018 mennessä ohjelman hallintoviranomaiselle, minkä jälkeen hakijat osallistuvat konsultaatiokeskukseluun. Varsinaiset hankehakemukset jätetään 9.4.2018 mennessä. Tutustu hakukuulutukseen täältä.


Itämeren alueen Interreg -ohjelman Platform -työskentely


Yksittäisten hankkeiden lisäksi BSR Interreg -ohjelmasta sekä myös muista Interreg-ohjelmista on haettavissa rahoitusta niin sanoituille hankkeiden välisille yhteistöille (Platform), millä pyritään tukemaan hankkeiden tulosten saavuttamista ja tehostamaan niiden vaikutusta Itämeren alueen Interreg -ohjelman painopisteiden mukaisesti. Haku päättyy 28.2.2018 ja ennen haun jättämistä tulee ottaa yhteys ohjelman sihteeristöön.


Interreg Botnia-Atlantica


Merenkurkun ympärillä toimivien alueiden Interreg Botnia-Atlantica -ohjelman seuraava hankehaku avautuu tammikuussa 2018, joten suunnittelut tulevalle kaudelle on hyvä aloittaa jo nyt. Rahoitusta on hyvin jäljellä etenkin elinkeinoelämän ja ympäristön teemoista.  Tutustu ohjelmaan ja tuleviin hakuihin täältä. Etelä-Pohjanmaan liitto toimii ohjelman alueellisena yhteyspisteenä, joten tarvittaessa ole yhteydessä myös kansainvälisten asioiden päällikköön, Pia Kattelukseen.


AIKO-rahoitusta alueellisiin innovaatioihin ja kokeiluihin vielä vuoden 2018 aikana


Rahoitusta on Etelä-Pohjanmaalla saatavilla hyvin myös erilaisiin nopeampiin ja pienempimuotoisiin kokeiluihin AIKO-rahoituksella ja rahoitusta on mahdollista hyödyntää myös isomman kansainvälisen avauksen valmisteluun. Ohjelmasta vastaa alueellamme Etelä-Pohjanmaan liitto ja lisää tietoa ohjelmasta löytyy EP-liiton sivuilta.


 
 
 
sannainkeri (2) – kopio.jpg
Interreg Europe -hankkeissa työstetään maakunnallisia toimintasuunnitelmia
 
 
Etelä-Pohjanmaan liiton kansainvälistymisen tehtäväalueen projektikoordinaattori Sanna Inkeri kannustaa Kynäälyjä -blogin kirjoituksessaan alueen toimijoita mukaan Interreg Europe -hankkeiden toimintasuunnitelmien työstämiseen. Tekemisen aika on nyt!
 
 
 
 
17260-001 – kopio – kopio.jpg
 
Pia Kattelus EP-liiton kansainvälisten asioiden päälliköksi
 
 
Pia Kattelus aloitti lokakuun alussa Etelä-Pohjanmaan liiton kansainvälisten asioiden päällikkönä. Pia on toiminut edeltävät vuodet vapaan sivistystyön parissa muun muassa Kurikan kansalaisopiston rehtorina, mutta hinku veti takaisin alueen kehittämisen ja hanketoiminnan pariin.
 
 
 
 
 
eriaff_logo.png
 
ERIAFF-konferenssi järjestetään kesällä 2018 Seinäjoella
 
 
Vuoden 2018 ERIAFF-konferenssi järjestetään Seinäjoella 11.-13.6.2018 Seamkin organisoimana. Konferenssin teemana on tänä vuonna ruokaturvallisuus (Food Safety 2020). Konferenssi järjestetään osana ERIAFF-verkoston toimintaa, joka kerää yhteen euroopan alueita innovaatioiden edistämiseksi maatalouden, elintarviketuotannon ja metsätalouden alalle. Tutustu konferenssi ohjelmaan täältä ja verkoston toimintaan tarkemmin täältä.
 

OLETKO KÄYTTÄNYT EU-TIETOKESKUKSEN PALVELUITA ÄSKETTÄIN?
Anna palautetta!
 
epliitto_logo_valk.png  
EU-tietokeskus 
eu-tietokeskus@etela-pohjanmaa.fi
Frami, 4. kerros
Kampusranta 9 C / PL 109
60101 Seinäjoki
+358 40 024 1813
europe_direct_small.png
 
footer-divider_valk.png
 
Register: Etelä-Pohjanmaan liitto   ::   Copyright © 2015   ::   All rights reserved.
 
 
Peruuta uutiskirje