Jos viesti ei näy oikein, avaa se selaimessa
 
 
Suomi100 Etelä-Pohjanmaalla
 

 
Uutiskirje 3/2017
 
 

"Kesä-Suomi: kaunis luonto, vihreys ja vehreys, aurinko, kesäsade, laineiden liplatus, lintujen liverrys, uiminen, veneily, pyöräily, ukkonen, jäätelö, grillaus, mansikat, mökkeily, rantasauna, kesäteatteri, festarit, sukujuhlat, kesäloma, tuhansia tapahtumia, syödään yhdessä, tanssitaan yhdessä, juhlitaan yhdessä!

 

Moninaisia yhdessäolon hetkiä mahtuu kesään paljon. Yksi iso Suomi 100 yhdessä-hetki koetaan Porissa 10.–14.7.2017. Porin SuomiAreena on Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma. Tänä kesänä jo 12. kertaa järjestettävän tapahtuman pääyhteistyökumppaneina ovat Suomi 100 ja Suomen evankelis-luterilainen kirkko. Pääteema on Suomi 100 – Yhdessä.

Torstaina 13.7.2017 Aika-lavan ottavat haltuun Suomi 100 ja juhlavuoden erikoiskattaus maakunnista ympäri Suomen. Etelä-Pohjanmaata edustaa Lapuan Mies - Tanssipidot -tapahtuma. Äijätanssiryhmä ja tapahtuman suojelija Jukka Haapalainen esiintyvät, vetävät työpajaa ja houkuttelevat yleisöä elokuussa Etelä-Pohjanmaalle. 

 
Kesän toinen iso yhdessä-hetki on elokuun viimeisenä viikonloppuna 25.–27.8.2017. Silloin koko Suomi viettää Suomi 100 -juhlavuoden erityistä Yhdessä-viikonloppua. Se on yksi satavuotisjuhlavuoden kohokohdista!" 


LUE LISÄÄ »


Maakunnan kesäteatterit kutsuvat
emailer_banneri_kotirintama.jpg
Suomi on kesäteattereiden luvattu maa. Melkein joka kunnassa järjestetään näytelmiä, ja yleensä talkoolaisten voimin. Suomi 100 -teemaisia näyttelyitä järjestetään mm. Ähtärissä ja Seinäjoen Ylistarossa. 
LUE LISÄÄ »  emailer_banneri_nelimarkka_mestarit_yhdessa.jpgMestarit esillä taidenäyttelyissä
Juhlavuoden kesä kutsuu tutustumaan maakuntamme monipuolisiin ja upeisiin näyttelyihin. Tarjolla on niin maalauksia, veistoksia, valokuvia kuin käsitöitäkin sekä mestareilta että harrastelijataiteilijoilta.  
LUE LISÄÄ »  

 

 
 
 
emailer_banneri_s100_juhlakuusi.jpg
 
Istuta tulevaisuuden kuusi
 
 

Kun Suomi itsenäistyi 1917, kylvettiin Itsenäisyyden kuusi. Tämä puu istutettiin Helsingin Kaivopuistoon vuonna 1931. Kun Suomi täytti 50 vuotta 1967, istutettiin yli 30 000 Itsenäisyyden kuusen siemenistä kasvatettua jälkeläistä, Kotikuusta, koulujen, kotien ja kesämökkien pihoille. Perinnettä jatketaan ja kaikki suomalaiset on kutsuttu istuttamaan Tulevaisuuden kuusia satavuotiaalle Suomelle. 

 
emailer_banneri_safkasynttarit.jpg
 

Safkasynttäreillä herkuteltiin lähiruoalla 

 
 

Tuhannet 4H-kerholaiset ympäri maata ovat järjestäneet tänä keväänä synttäripippaloita villiruokateemalla satavuotiaan Suomen kunniaksi. Safkasynttärit Suomelle -tapahtumissa on syöty yhdessä ja pöydät on katettu suomalaisen kevään parhailla herkuilla. Kurikan 4H-yhdistyksessä järjestettiin toukokuussa kolmet Safkasynttärit kokkikerholaisten toimesta. 

 
emailer_banneri_s100_satapuistoa.jpg
 
Sata parasta puistoa haussa
 
 

Kaupunginpuutarhurien Seura, Viherympäristöliitto ja kansallisten kaupunkipuistojen verkosto haastavat suomalaiset tarkkailemaan viherympäristöään ja kertomaan, mistä löytyvät Suomen parhaat puistot.Puisto voi olla pieni, suuri, tunnettu, vähemmän tunnettu, luonnonmukainen tai rakennettu. Tavoitteena on löytää erilaisia puistoja eri puolilta Suomea, vähintään sadasta eri kunnasta.

 
 
 

emailer_banneri_s100_maakuntaruokaa.jpg
 
Modernia maakuntaruokaa
 
 

Modernia maakuntaruokaa -kirja on ylistys suomalaiselle ruokakulttuurille. Sen 95 ruokaohjetta on laadittu perinnereseptejä kunnioittaen, mutta rohkeasti uudistaen. Jokainen maakunta on saanut kirjaan oman menukokonaisuutensa, joissa hyödynnetään seudulle ominaisia ruokia ja raaka-aineita. Etelä-Pohjanmaalta mukaan ovat valikoituneet muun muassa leipäjuusto, palapaisti, naurisleipä ja kropsu.

 

 
 
 

Tapahtumatärpit:  

LISÄTIETOJA: Etelä-Pohjanmaan liitto koordinoi Etelä-Pohjanmaan Suomi 100 -ohjelmatyötä. Ohjelmaan voi liittyä mukaan aina syksyyn 2017 asti. Etelä-Pohjanmaan koordinaattorina toimii kehittämissuunnittelija Tuija Ahola. Ota yhteyttä ohjelmatyöhön liittyvissä asioissa, tuija.ahola@etela-pohjanmaa.fi, Puh. 050 5378071.

 
 
Etelä-Pohjanmaan liitto  
Etelä-Pohjanmaan liitto
PL 109
60101 Seinäjoki
Kampusranta 9 C
Frami, 4. kerros
 
 
Register: Etelä-Pohjanmaan liitto   ::   Copyright © 2017   ::   All rights reserved.
 
 
Peruuta uutiskirje