Jos viesti ei näy oikein, avaa se selaimessa
 
 
Suomi100 Etelä-Pohjanmaalla
 

 
Uutiskirje 2/2017
 
 

"Kaikkien aikojen juhlavuosi on hyvällä alulla. Olemme nyt juhlakesän kynnyksellä ja toukokuussa käynnistyy juhlavuoden Kesä-Suomi tuhansine tapahtumineen. Suomen kesä on aina täynnä tapahtumia ja nyt juhlavuonna on odotettavissa ainutlaatuinen tapahtumien vyöry Suomen suvessa. Juhlavuoden ohjelmaan on kaiken kaikkiaan hyväksytty yli 4000 hanketta ja tapahtumaa. Etelä-Pohjanmaalla tapahtumia on tällä hetkellä virallisessa ohjelmassa reilut 300, joten kiirettä riittää täällä maakunnassakin. Ja uusia tapahtumia syntyy kaiken aikaa lisää! Tapahtumia voi kehittää aina lokakuun 2017 loppuun saakka. 
 

Etelä-Pohjanmaalla juhlavuosi on täynnä mielenkiintoista ohjelmaa, erilaisia tapahtumia ja hankkeita. Tarkemmat tiedot tapahtumista löydät Etelä-Pohjanmaan liiton Suomi 100 -sivustolta, toimijoiden omilta sivuilta tai suomifinland100-sivustolta.

 

Toivon, että jokainen eteläpohjalainen löytäisi juhlavuoden tarjonnasta jonkin, edes yhden tavan osallistua juhlavuoteen ja sen kautta kokea oman ainutkertaisen onnen hetkensä suomalaisena ja eteläpohjalaisena 100-vuotiaassa isänmaassamme. Ja onnen hetken kautta synnyttää ikimuistoisen muistijäljen sydämensä sopukkaan!


LUE LISÄÄ »

 emailer_banneri_jääkärin tie.jpgJääkäriperinne elää vahvana Etelä-Pohjanmaalla
Suomen itsenäisyyden juhlavuoden hankkeista nousee esiin alueemme erityispiirteenä jääkäriperinne, joka näkyy ohjelmistossa muun muassa näytelminä, seminaareina sekä näyttelyinä. Sama tematiikkaa on läsnä myös Ilmajoen musiikkijuhlien Mannerheim-oopperassa sekä Seinäjoen kaupunginteatterin Täällä Pohjantähden alla -produktiossa. Lisäksi valmisteilla on Tammisunnuntai-dokumenttielokuva. LUE LISÄÄ »  
 
emailer_banneri_aki_parviainen.jpgSata hyvää Suomesta: Asuntoja linnuille ja muille metsän eläville
Pienyrityksille suunnattu Suomi 100 -juhlavuoden kumppanuusohjelma 100 hyvää Suomesta poiki monipuolisia ideoita ja ehdotuksia ympäri Suomen. Ohjelmaan pääsi lopulta mukaan kaikki 202 ehdolla ollutta tuotetta tai palvelua nettiäänestyksen aikana olleiden teknisten ongelmien vuoksi. Etelä-Pohjanmaalta on mukana 12 yritystä. Yksi näistä on 16-vuotiaan seinäjokelaisen Aki Parviaisen 4H-yritys, joka valmistaa, myy ja markkinoi asuntoja linnuille ja muille metsän eläville. LUE LISÄÄ »

 
 
 
emailer_banneri_s100_ähtäri.jpg
 
Ähtärissä kaikkien aikojen juhlavuosi
 
 
Ähtärissä panostetaan Suomi 100 -juhlavuoteen kunnolla, onhan vuosi 2017 samalla myös Ähtärin kunnan 150-vuotisjuhla-vuosi. Usean sadan henkilön tekijäjoukkoa ohjailee koordinaatioryhmä. Lukuisat alatyöryhmät ovat ideoineet erilaisia ja eri-ikäisille suunnattuja ohjelmia ja tapahtumia koko vuodeksi.
 
 
emailer_banneri_s100_pohjalaistalo.jpg
 

Pohjalaistalon sadat vuodet

 
 

Pohjalainen rakennusperintö ry ja Pohjalaistaloverkosto järjestävät yhteistyössä Pohjalaistalon sadat vuodet -syysseminaarin, jossa pureudutaan pohjalaistalon historiaan, nykypäivään ja tulevaisuuteen. Jotta pohjalaistalolla on tulevaisuus ja selkeä jatkumo historiasta, pitää meidän konservaattori Taina Hautamäen mukaan tuntea ja tietää talon juuret. 

 
emailer_banneri_pappilankangas_kaisuv.jpg
 
Sadalla kutsulla Pappilankankaalle 
 
 

Teuvan Rivakan seura-aktiivit, vapaaehtoisyrittäjät Kaisu ja Veikko Viljanmaa halusivat tehdä sata vuotiaan Suomen juhlavuodesta erityisen, joten he ideoivat kutsukampanjan. 100 kutsulla Teuvan Pappilankankaalle ulkoilemaan -kampanjan aikana he kutsuvat satoja ihmisiä paikkakunnalta ja naapuripitäjistä nauttimaan yhdessäolosta ja luontoaktiviteeteista.

 
 
 
emailer_banneri_plu_iso_264x250.jpg
 
100 tekoa Suomelle - PLU:n tavoitteena 10 000 kontaktia
 
 

100 tekoa, 100 teon välinettä tai kohdetta, 10 000 kontaktia. Tämä on Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:n (PLU) 100 tekoa Suomelle -kampanjan tavoite, jota on toteuttamassa kymmeniä yhteistyökumppaneita ympäri Etelä-Pohjanmaata. Omalla porukalla ideoidun kampanjan tavoitteena on paitsi tehdä hyviä tekoja Suomelle ja suomalaisille myös synnyttää yhteistyötä muidenkin kuin liikunta- ja urheilutoimijoiden kanssa. Yhteistyössä on mukana laaja kirjo kulttuurin ja liike-elämän tahoja sekä julkisen sektorin toimijoita, kuten kuntia ja seurakuntia. 

 

 
 
 

Tapahtumatärpit:  

LISÄTIETOJA: Etelä-Pohjanmaan liitto koordinoi Etelä-Pohjanmaan Suomi 100 -ohjelmatyötä. Ohjelmaan voi liittyä mukaan aina syksyyn 2017 asti. Etelä-Pohjanmaan koordinaattorina toimii kehittämissuunnittelija Tuija Ahola. Ota yhteyttä ohjelmatyöhön liittyvissä asioissa, tuija.ahola@etela-pohjanmaa.fi, Puh. 050 5378071.

 
 
Etelä-Pohjanmaan liitto  
Etelä-Pohjanmaan liitto
PL 109
60101 Seinäjoki
Kampusranta 9 C
Frami, 4. kerros
 
 
Register: Etelä-Pohjanmaan liitto   ::   Copyright © 2017   ::   All rights reserved.
 
 
Peruuta uutiskirje