Jos viesti ei näy oikein, avaa se selaimessa
 
 
 
 
Osallisuus ja kulttuuri -seminaari Seinäjoella
 
 

Vuonna 2015 käynnistyneen Hyvinvointia kuntiin ilman rajoja –hankkeen päätösseminaari järjestetään Seinäjoella tiistaina 30. tammikuuta 2018 klo 12-16. Seminaarin teemana on osallisuus ja sen yhteydet hyvinvointia ja terveyttä edistävään taide- ja kulttuuritoimintaan.

 

Osallisuus -teema on ollut viime aikoina vahvasti esillä mm. sote- ja maakuntauudistukseen liittyvässä keskustelussa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL julkaisi loppuvuodesta 2017 aihetta käsittelevän Mitä osallisuus on? - osallisuuden viitekehystä rakentamassa -työpaperin. Seinäjoen seminaarissa Terveyden ja hyvinvoinnin laitosta edustaa Sokran aluekoordinaattori Tanja Hirschovits-Gerz, joka kertoo osallisuuden edistämisestä ja köyhyyden torjunnan työstä Suomessa.

 

Kokkolan kaupungin kulttuuritoimenjohtaja Sampo Purontaus tutki 2008 valmistuneessa tohtorinväitöskirjassaan osallisuutta kaupungin kulttuuripoliittisessa suunnittelussa. Seminaarissa hänen aiheenaan on kulttuuriosallisuus ja syrjäytymisen ehkäisy. Vaasassa puolestaan on vuodenvaihteessa 2018 käynnistetty ikäihmisten Alvar -kuvapuhelinpalvelua, mistä saapuu kertomaan lisää Sanna Keskikuru Vaasan kaupungin ikäkeskuksesta.

 

Selvitys kulttuurisesta vanhustyöstä suomalaiskaupungeissa

 

Osallisuus ja kulttuuri -seminaari toteutetaan yhteistyössä samaan aikaan Seinäjoella kokoontuvan kulttuurisen vanhustyön AILI –verkoston kanssa. Opintovapaalla oleva Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja kehittämispäällikkö Mari Aholainen on verkoston toimeksiannosta selvittänyt kulttuurista vanhustyötä yli 50 000 asukkaan suomalaiskunnissa. Seminaarissa selvityksen tuloksia päästään kuulemaan tuoreeltaan.

 

Osallisuus ja kulttuuri -seminaari on ilmainen ja ohjelmaan sisältyy kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Katso seminaarin koko ohjelma.
 
Ilmoittautuminen tiistaihin 23.1.2018 mennessä osoitteessa https://fi.surveymonkey.com/r/5732H5H.
Seminaari striimataan myös nettiin osoitteessa https://www.facebook.com/hyvinvointiakuntiinilmanrajoja/ 

  
Seminaari järjestetään yhteistyössä kulttuurisen vanhustyön AILI -verkoston ja Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa.

 
 
 
hytesote net.jpg
 
Enemmän hyteä, vähemmän sotea -julkaisu
 

Hyvinvointia kuntiin ilman rajoja -hankkeen uudessa julkaisussa esitellään mm. suomalaisen hyvinvoinnin historiaa sekä luonnonäänien mahdollisuuksia terveyden edistämisessä. Lisäksi voit tutustua hankkeen puitteissa toteutettuihin 28 kuntapilottiin. 

 
 
 
 
ArtsEqualin toimenpidesuositus: Taidepalveluja laitoksiin prosenttiperiaatteella
 

ArtsEqual -tutkimushanke suosittelee, että kunnat ja maakunnat kohdentavat tietyn prosenttiosuuden sote -organisaatioiden budjeteista taide- ja kulttuuritoiminnan palveluihin. 

 
 
 
artsequal5 net.jpg


 

Projektipäällikkö Esa Vienamo
puh. 0400 883317
sahkoposti: esa.vienamo@etela-pohjanmaa.fi

 

Käyntiosoite:
Hyvinvointia kuntiin ilman rajoja
Etela-Pohjanmaan liitto
Kampusranta 9 C
Frami, 4.kerros
Seinäjoki

Postiosoite:
Hyvinvointia kuntiin ilman rajoja
Etela-Pohjanmaan liitto
PL 109
60101 Seinäjoki

 
 Pohjanmaan liitto
 Svenska Österbotten förbund
Etelä-Pohjanmaan liitto
 Opetus- ja kulttuuriministeriö
 
 
Register:    Etelä-Pohjanmaan liitto   ::   Copyright © 2016   ::   All rights reserved.
 
 
Peruuta uutiskirje