Jos viesti ei näy oikein, avaa se selaimessa
 
 
 
 
Kuvataiteilijat ja kehitysvammaiset taiteen harrastajat tekevät yhdessä ympäristötaidetta Lapualla
 
 

Kehitysvammaiset taiteen harrastajat ovat huhtikuusta lähtien rakentaneet paikallisten taiteilijoiden johdolla ympäristötaidetta Lapuan Jukantuvan toimintakeskusta ympäröivään puistoon. Tiistaina 20. kesäkuuta esiteltiin tähän mennessä syntyneitä töitä lehdistölle ja muille kiinnostuneille.

 

Tapaamisen alussa kyseltiin taiteentekijöiltä ja heidän ystäviltään ehdotuksia puistoon rakennettujen pikkumökkien nimeksi. Ehdotuksia tuli heti useita; Tonttukylä, Paukkula, Körttikylä! Lopulta äänestyksen jälkeen kivimökeistä koostuva kokonaisuus sai nimekseen Jukkala. Maan povessa makaileva valtava jättiläinen sai puolestaan nimekseen Isoo-Jukka.  
  
lapua kuva.jpg

  Ympäristötaidetta Jukantuvan etupihan puistossa, Jukkalan kylä ja Isoo-Jukka   

KUKE eli kuvataidetta kehitysvammaisille -projekti on yksi Hyvinvointia kuntiin ilman rajoja -hankkeen vuoden 2017 kuntapiloteista. Projektin hallinnasta on vastannut Lapuan kulttuuritoimi. Myös kaupungin puutarhaosasto on ollut tärkeässä roolissa taidetoiminnan mahdollistajana. Päämääränä on käynnistää ja juurruttaa erityisryhmille ja palvelutaloihin soveltuvaa ammattimaisesti ohjattua kuvataidetoimintaa Lapualle.

 

Jukantuvan toimintakeskuksesta projektiin mukaan lähteneille taiteen harrastajille uusi toiminta on tuonut mukanaan positiivisia kokemuksia ja samalla mukavaa vaihtelua.

- Me on kärrätty kiviä ja hiekkaa, tehty sementtiä, lapioitu ja ihasteltu. Välillä on nojailtu lapioon ja mäkäräiset on purru, kertoi Satu Niemelä alkukesän näyttelyn rakentamisesta.

 

Ympäristötaiteen näyttelyn rakentaminen jatkuu Jukantupaa ympäröivässä puistossa aina tulevaan syksyyn. Puiston läheisyydessä toimii lisäksi päiväkoti, terveyskeskus sekä palveluasumisen yksiköitä, joten ympäristötaide tulee ilahduttamaan laajalti muitakin asukkaita.

 

Kehitysvammaisten taidetoimintaa vetävät Jukantuvalla lapualaiset kuvataiteilijat Hanna Peltotupa ja Minna Rajala. Jukantuvan toimintakeskuksesta ympäristötaidetta ovat olleet tekemässä Timo Saarikoski, Jyrki Väisänen, Hannu Erikoinen, Päivi Rappe, Satu Niemelä, Sirpa Rouhiainen ja Hannu Harju.

 
 
 
kultthyvsuu 264.jpg
 
Pirkanmaalle alueellinen kulttuurihyvinvointisuunnitelma
 
Maamme ensimmäinen kulttuurihyvinvointisuunnitelma valmistui laajana yhteistyönä. Suunnitelman toimeenpano käynnistyy syksyllä 2017.
 
 
 
 
 
Uusi kulttuurihyvinvoinnin verkkolehti Taidetutka ilmestyi
 
Laajalla yhteistyöllä toteutetun lehden ensimmäisen numeron teemana on "taide kuuluu kaikille."  
  
 
 
 
taidetutka logo 264.jpg


 

Projektipäällikkö Esa Vienamo
puh. 0400 883317
sahkoposti: esa.vienamo@etela-pohjanmaa.fi

 

Käyntiosoite:
Hyvinvointia kuntiin ilman rajoja
Etela-Pohjanmaan liitto
Kampusranta 9 C
Frami, 4.kerros
Seinäjoki

Postiosoite:
Hyvinvointia kuntiin ilman rajoja
Etela-Pohjanmaan liitto
PL 109
60101 Seinäjoki

 
 Pohjanmaan liitto
 Svenska Österbotten förbund
Etelä-Pohjanmaan liitto
 Opetus- ja kulttuuriministeriö
 
 
Register:    Etelä-Pohjanmaan liitto   ::   Copyright © 2016   ::   All rights reserved.
 
 
Peruuta uutiskirje