Jos viesti ei näy oikein, avaa se selaimessa
 
 
 
 
Kaksineuvoisen alueella juurrutetaan taide- ja kulttuuritoimintaa hoivapalveluihin
 
 

Kauhavalla, Lappajärvellä ja Evijärvellä on lähdetty suunnitelmallisesti viemään kulttuuria ja luovuutta sote-sektorin toimipisteiden arkeen. Taiku sotessa -nimistä kuntapilottia toteuttaa kolmen kunnan alueella toimiva Kuntayhtymä Kaksineuvoinen. Kuntayhtymän eri toimipisteistä on haettu kiinnostuneita, jotka saavat kuluvan vuoden aikana kulttuuriin ja luoviin menetelmiin liittyvää ohjausta ja koulutusta.
 

Henkilöstön ensimmäinen koulutuspäivä pidettiin Kauhavalla maaliskuussa 2017. Mukana oli 36 sote-alan ammattilaista, jotka omissa toimipisteissään pitävät päivittäin huolta ikäihmisistä, kehitysvammaisista, mielenterveyskuntoutujista tai syrjäytymisuhan alla elävistä ihmisistä. Lisäksi koulutukseen osallistui neljä Aijjoos -toiminnan vapaaehtoista. Koulutuspäiviä pidetään tämän vuoden aikana kaikkiaan viisi. Päivien teemat liittyvät musiikkiin, tanssiin, teatteriin, valokuvaukseen ja kuvataiteeseen sekä kirjallisuuteen ja sanataiteeseen.
  
taiku sotessa net.jpg
Koulutuspäivään valmistautumassa 11.4.2017 Pirjo Heino (vas.), Marja-Liisa Nevala, Jutta
Dinga, Maarit Moilanen, Sari Kuikka, Laura Peräsalo ja Hanna Korhonen

 

Hoitohenkilökunta on suurimmalta osin ottanut koulutustoiminnan ja luovat toimintamenetelmät positiivisesti vastaan. Osa on kommentoinut, että nyt pääsee tekemään sitä mitä on aina halunnut. Kulttuuria ja luovuutta ei haluta nähdä mitenkään normaalista toiminnasta erillisenä asiana, vaan osana hyvää arkea ja palvelua. Henkilökunnan toteuttama matalan kynnyksen toiminta luo myös pohjaa ammattilaisten toteuttaman taiteen vastaanottamiseksi. 
  

- Kulttuurin ja luovuuden mukaantulon voi nähdä uudenlaisena työotteena, missä kohtaamme asukkaan ihmisenä ja persoonana, kertoo lähihoitaja Laura Peräsalo Mäki-Kevarin vanhustenkodista Ylihärmästä.
  

- Uuden toiminnan myötä luodaan hyvinvointia sekä asiakkaille että henkilökunnalle. Toiveena on että toiminta saadaan vakiintumaan ja jatkumaan myös sote-uudistuksen jälkeen, kertoo Kuntayhtymä Kaksineuvoisen johtaja Antti Perkkalainen.

 
 
 
satu1_pieni.jpg
 
Ikääntyneiden kulttuuritoiminnan koordinaattori aloitti Seinäjoella
 
Seinäjoella ikäihmisten kulttuuritoimintaa on kehitetty suunnitelmallisesti jo usean vuoden ajan. Maaliskuun 2017 alusta toimintaa luotsaa ikääntyneiden kulttuuritoiminnan koordinaattori Satu Kokkoniemi. Vastaavia toimenkuvia löytyy Seinäjoen lisäksi vain Helsingistä. 
 
 
 
 
 
TaikuSydän Länsi-Suomen alueverkostolta lausunto sote-uudistuksesta
 
Kulttuurin palveluketjujen sujuva toiminta ja kulttuuripalvelujen saavutettavuus toimivat hyvänä mittarina sote- ja maakuntauudistuksen onnistumiselle. 
 
 
 
 
taikusydän pikkukuva net.jpg


 

Projektipäällikkö Esa Vienamo
puh. 0400 883317
sahkoposti: esa.vienamo@etela-pohjanmaa.fi

 

Käyntiosoite:
Hyvinvointia kuntiin ilman rajoja
Etela-Pohjanmaan liitto
Kampusranta 9 C
Frami, 4.kerros
Seinäjoki

Postiosoite:
Hyvinvointia kuntiin ilman rajoja
Etela-Pohjanmaan liitto
PL 109
60101 Seinäjoki

 
 Pohjanmaan liitto
 Svenska Österbotten förbund
Etelä-Pohjanmaan liitto
 Opetus- ja kulttuuriministeriö
 
 
Register:    Etelä-Pohjanmaan liitto   ::   Copyright © 2016   ::   All rights reserved.
 
 
Peruuta uutiskirje