Jos viesti ei näy oikein, avaa se selaimessa
 
 
header__proep2.jpg
 
 
Pääkirjoitus: Nokkiiko piru koko orkesterin?
 
 

Maakuntajohtaja Asko Peltola käsittelee pääkirjoituksessaan maakunnan sisäistä yhtenäisyyttä ja luottamuksen tarvetta suuren muutoksen kynnyksellä. Hän muistuttaa, että meistä itsestämme riippuu, millaiset menestyksen työkalut saamme yhteisestä sote- ja maakuntauudistuksestamme  tulevaisuutta varten. 
 

"Tulevan maakuntaorkesterin soittajat on koottu lavalle. Harjoitukset ovat alkamassa. Ennen kenraaliharjoituksia jokainen meistä käyköön vielä pukuhuoneessa katsomassa peiliin ja sanomassa itselleen: nyt etsin luottamuksen säveltä enkä provosoidu riitasoinnuista."
 

Lue pääkirjoitus kokonaisuudessaan >> 

 
 
 
tuuri_180x137.jpg
 

II vaihemaakuntakaava tarjoaa vähittäiskaupalle runsaasti kasvunvaraa 

 
 

Maakuntavaltuusto hyväksyi 30.5. maakuntakaavan, joka ohjaa muun muassa vähittäiskaupan sijoittumista ja mitoitusta. Vuoteen 2030 tähtäävän kaavan lähtökohtana on ollut noin 500 000 kerrosneliömetrin suuruinen vähittäiskaupan kasvu, joka pitää sisällään myös mahdollisuuden lisätä kaupan kilpailua. 

 
suomi100_180x137.jpg
 
Ensimmäiset alueelliset Suomi 100 -avustukset myönnetty
 
 

Etelä-Pohjanmaan liiton ensimmäiseen Suomi 100 -juhlavuoden aluetukihakuun saapui yhteensä 24 hakemusta. Hakemusten haettu yhteissumma oli 222 920 euroa. Alueellisia rahoitushakuja järjestetään vielä kaksi. Seuraava aluetukihaku on avoinna 1.9.–6.10.2016. Kolmas ja viimeinen aluetukihaku järjestetään alkuvuonna 2017.

 
eakr_180x137.jpg
 

EAKR-hakemusten laatiminen on nyt ajankohtaista

 
 

Parhaillaan käynnissä oleva Etelä-Pohjanmaan liiton EAKR-hakujakso päättyy 23.9.2016, mihin mennessä jätetyt hakemukset arvioidaan yhtenä kokonaisuutena. Liiton EAKR-rahoituksessa on jatkuva haku, mutta valintajaksoja on kahdesti vuodessa. Rahoitusta on tällä hakukierroksella käytettävissä noin 800 000 euroa. 

 
 
 
cfh_264x250.jpg
 

Kuituyhteydet tukevat terveysteknologiaa

 

Eteläpohjalaisten johtaman Connected for Health -projektin tuloksia esiteltiin Brysselissä 27.4.2016. Seminaarissa kuultiin puheenvuoroja muun muassa projektissa toteutetuista piloteista sekä kuituverkkojen merkityksestä. Tärkein projektin tulos on se, että kokeillut terveysteknologiaratkaisut jatkuvat monessa organisaatiossa pysyvinä käytäntöinä. 

 
 

AIKO-rahoitusta myönnettävissä alkusyksystä lähtien

Valtioneuvosto teki 9.6.2016 päätöksen uuden kansallisen Alueelliset innovaatiot ja kokeilut -rahoituksen alueellisesta jaosta. AIKO-rahaksi nimettyä kehittämisrahoitusta tuli tänä vuonna Etelä-Pohjanmaalle 347 000 euroa. Tästä 81 000 euroa on korvamerkitty seutukaupunkiverkostohankkeelle, jota vetää Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä. Loput 266 000 euroa on tarkoitettu tukemaan Etelä-Pohjanmaan ennakoidun rakennemuutoksen toimia. Lue lisää >>
 

Ähtärin ikäihmisten elämänohjeista kuvallinen julkaisu

Ähtärissä on lähdetty alkuvuoden 2016 aikana nostamaan esiin kunnan iäkkäämpien asukkaiden elämäntaitoja ja luovuutta. Paikkakunnalla toteutettava Hyvinvointia kuntiin ilman rajoja -hankkeen kuntapilotti on saanut nimekseen Elämäntaiteilija. Ikäihmisten tapaamisissa syntyneistä elämänohjeista sekä näihin pohjautuvista maalauksista kootaan kesäkuun aikana uusi julkaisu. Lue lisää >>

Etelä-Pohjanmaan maakunta- ja soteuudistukselle uudet verkkosivut

Etelä-Pohjanmaan maakunta- ja sote-uudistuksen uudet verkkosivut ovat avautuneet osoitteessa www.ep2019.fi. Verkkosivuilla voi seurata uudistuksen etenemistä sekä jättää kysymyksiä mieltä askarruttavista asioista. Maakuntauudistuksen osalta verkkosivuille on tässä vaiheessa koottu perustietoja maakuntauudistuksen sisällöstä, aikataulusta ja valmistelijoista. Sivustolle tuodaan uuttaa tietoa sitä mukaa, kun uudistus ja sen valmistelu etenevät.

 

Lisää Etelä-Pohjanmaan liiton toiminnasta voit lukea verkkosivuiltamme ja Kynäälyjä-blogistamme. Voit seurata meitä myös Facebookissa ja Youtubessa.

 
Etelä-Pohjanmaan liitto  
Etelä-Pohjanmaan liitto
PL 109
60101 Seinäjoki
Kampusranta 9 C
Frami, 4. kerros
 
 
Register: Etelä-Pohjanmaan liitto   ::   Copyright © 2015   ::   All rights reserved.
 
 
Peruuta uutiskirje