Jos viesti ei näy oikein, avaa se selaimessa
 
 
header__proep2.jpg
 
 
Uusi Etelä-Pohjanmaa
 
 

Huhtikuun alussa maamme hallitus antoi lisää askelmerkkejä sote- ja maakuntauudistukselle. Etelä-Pohjanmaa on luonnollisesti tulevissa muutoksissa mukana. Sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistaminen etenee omana prosessinaan kuntien vahvalla myötävaikutuksella. Vähitellen käynnistyy myös alueellisen hallinnon remontti. Aihetta käsittelee blogitekstissään maakuntajohtaja Asko Peltola. Lue Uusi Etelä-Pohjanmaa  -kirjoitus kokonaisuudessaan Kynäälyjä-blogista >>

 
 
 
kuva_tpo_180x137.jpg
 

HuhtiQ on TaideQ!
Taiteen perusopetuksen maakunnallinen kuukausi

 
 

Huhtikuussa järjestettiin taiteen perusopetuksen maakunnallinen kuukausi Etelä-Pohjanmaalla teemalla HuhtiQ on TaideQ.

Maakunnan yhteisellä taiteen perusopetuksen kuukaudella halutaan lisätä tietoutta taiteen perusopetuksesta: mitä se on, kenelle se on tarkoitettu ja missä sitä järjestetään. 

 
kaly_180x137.jpg
 
Energia-alan murros-vaiheesta uusia liike-toimintamahdollisuuksia
 
 

Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä ja Kurikan kaupunki käynnistivät keväällä 2015 Kasvua älykkäistä energiaratkaisuista (KÄLY) -hankkeen. Hankkeen tavoitteena on energiatehokkuuteen ja älykkääseen energiankäyttöön liittyvän liiketoiminnan edistäminen Suupohjan ja Kurikan kaupungin alueella. 

 
team finland_180x137.jpg
 

Team Finland
parantaa
yhteispeliä

 
 
Team Finlandin tavoitteena on kaksinkertaistaa pk-yritysten vienti vuoteen 2020 mennessä, kertoo johtava asiantuntija Kari Rintala Pirkanmaan ELY-keskuksesta. Team Finlandin avulla valtion eri organisaatioiden yhteispeli on aiempaa tiiviimpää. Verkoston sisällä viesti kulkee helpommin ja palvelee asiakkaita paremmin.
 
 
 
isovarpuräme_264x250.jpg
 

Pitkän tähtäimen suunnittelua soille

 

Etelä-Pohjanmaan liitossa valmistellaan parhaillaan 3. vaihemaakuntakaavaa, jonka tavoitteena on sovittaa yhteen turvetuotannon tarpeet ja soiden muu käyttö, mukaan lukien suoluonnon suojelu. Turvetuotantoa ja suoluonnon suojelua halutaan maakuntakaavoituksen avulla ohjata pitkäjänteisesti. Maakuntakaava on ennakoiva perusta soita koskevan toiminnan suunnittelulle ja usein kaikkein yksityiskohtaisin turvetuotantoalueille laadittava kaava.

 
 

Keskustelua väestöteemasta
Etelä-Pohjanmaan liitto ja tulevaisuusryhmä järjestivät 4.4.2016 väestökehitysseminaarin, jossa haettiin asiantuntijoiden voimin ideoita siihen, mitä kunnat voisivat tehdä paremmin pitääkseen kiinni väestöstään ja houkutellakseen uusia muuttajia. Alta löytyy lisätietoja aiheesta.

Tilaisuuden materiaalit >>
Tilastotietoja maakunnasta ja sen väestöstä >>
Kynäälyjä-blogi: Vaihtelunhalusta vastavoimaa >> 


Ensimmäinen Suomi 100 -aluetukihaku päättymässä

Ensimmäinen Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumien aluetukihaku on päättymässä, ja hakemukset on toimitettava Etelä-Pohjanmaan liittoon 29.4.2016 kello 15.00 mennessä. Tuliko takaraja vastaan liian aikaisin? Ei hätää! Seuraava haku järjestetään syksyllä 1.9.–16.10.2016.  
Lue lisää Suomi 100 -ohjelmahausta >>
Tiedote aluetukihaun avautumisesta >>

Eurooppa-päivä 9.5.2016
Seinäjoki valittiin tänä keväänä Eurooppa-päivän päätapahtumapaikaksi. Teemana on ”Nuoret, työllisyys ja maahanmuutto”. Päätapahtuma järjestetään 9.5. klo 10–18 Seinäjoen maakuntakirjasto-kaupunginkirjasto Apilassa. Eurooppa-päivä näkyy myös Seinäjoen kaduilla. Samalla viikolla on tiedossa myös muita aiheeseen liittyviä tapahtumia. Tapahtuma Facebookissa >>


Oivalluksia biosta Jyväskylässä ja Saarijärvellä

Rohkeudella ja osaamisella tehdään Suomen metsäteollisuuden suurin investointi ja vaikka vaahdosta kuitua. Keski-Suomi esittelee biotalousalan osaamistaan 31.5. ja 1.6. Kaikille avoin Oivalluksia biosta -tapahtuma on suunnattu erityisesti hanketoimijoille, aluekehittäjille, pk-yrityksille ja muille biotaloudesta kiinnostuneille. Tilaisuuteen voi ilmoittautua 26.5.2016 saakka. Tilaisuuden ohjelma ja ilmoittautumislinkki >>


Lisää Etelä-Pohjanmaan liiton toiminnasta voit lukea verkkosivuiltamme ja Kynäälyjä-blogistamme. Voit seurata meitä myös Facebookissa ja Youtubessa.

 
Etelä-Pohjanmaan liitto  
Etelä-Pohjanmaan liitto
PL 109
60101 Seinäjoki
Kampusranta 9 C
Frami, 4. kerros
 
 
Register: Etelä-Pohjanmaan liitto   ::   Copyright © 2015   ::   All rights reserved.
 
 
Peruuta uutiskirje