Jos viesti ei näy oikein, avaa se selaimessa
 
 
header_pro_ep_6.jpg
 
 
Asenne ratkaisee - myös yhteistyössä
 
 

Vuoden päästä ovat Suomessa historialliset ensimmäiset maakuntavaalit. Etelä-Pohjanmaalla 59 päättäjää saa valtakirjansa suoraan eteläpohjalaisilta äänestäjiltä. Astumme uuteen aikakauteen.
 

Valmistelutyö maamme tähän asti mittavimpaan aluehallintoremonttiin on kasvanut lumipallon lailla. Noin 600 eteläpohjalaista on mukana työryhmissä tai muissa elimissä rakentamassa uutta maakuntaa ja sen organisaatioita. Väliaikainen valmistelutoimielin aloittaa keskikesällä. Sen tehtävänä on mm. maakuntavaalien järjestäminen.


Lue maakuntajohtaja Asko Peltolan kirjoitus kokonaisuudessaan >>

 
 
 
maakunta_180x137_2.jpg
 

Suunta kohti
yhteistä
Etelä-Pohjanmaata

  
 

Uuden maakunnan rakentaminen on vuoden vaihteen jälkeen ottanut uusia harppauksia eteenpäin. SOTEMAKU-johtoryhmä päätti viime viikolla käynnistää maakunnallisen sote-kuntayhtymän valmistelun ja perustamistoimet. Samoin eteenpäin viedään Tukipalvelut osakeyhtiön perustamista. Asiat etenevät kevään aikana käsiteltäväksi kuntiin.

 
kuva_lehikoinen_180x137.jpg
 

Kulttuurinen
hyvinvointi
ei saa unohtua

  
 
Tammikuussa järjestetyssä Sote-uudistus, kulttuuri ja hyvinvointi -seminaarissa korostettiin, etteivät kulttuurinen hyvinvointi ja kulttuuriset oikeudet saa unohtua suunnitelmista, kun sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät maakuntien hoidettavaksi. Taiteen ja kulttuurin saavutettavuuden parantaminen on tällä hetkellä myös yksi hallitusohjelman kärkihankkeista. 
 
suomi100_180x137.jpg
 

Isojoen saha lahjoitti veteraaneille palvelusetelejä

  
 

Suomi 100 -vuotta voi juhlistaa myös teoilla. Isojoen saha mietti joulun alla, kuinka Suomen juhlavuosi voisi näkyä pitkä linjan perheyrityksessä. Joulumuistamisvaroja oli jo aikaisempinakin vuosina käytetty hyväntekeväisyyskohteisiin, joten varojen suuntaaminen sotaveteraanien ja -invalidien hyväksi tuntui luontevalta ratkaisulta.

 
 
 
erasmus_264x250.jpg
 

Erasmus 30 vuotta

 

 Euroopan komissio käynnisti 26. tammikuuta alkaneeksi Erasmus-ohjelman 30-vuotisjuhlavuoden. Virallisia syntymäpäiviä vietetään kesäkuun 17. päivänä, mutta erilaisia tapahtumia järjestetään ympäri Eurooppaa pitkin vuotta. Juhlia järjestetään etenkin Euroopan nuorisoviikolla, jota vietetään tänä vuonna toukokuun ensimmäisellä viikolla.
 

 
 


Muuta ajankohtaista:


EAKR-rahoituksen hakujakso päättyy 1.3.2017
Etelä-Pohjanmaalla EAKR-rahoituksen haku on jatkuvaa, mutta hakemukset käsitellään hakujaksoittain, joita on kaksi vuodessa. Nyt käynnissä oleva hakujakso päättyy 1.3.2017. EAKR-rahoitusta on haettavana noin 1 000 000 euroa Etelä-Pohjanmaan alueellisesta rahoituskehyksestä. Tässä haussa huomioidaan rakennerahasto-ohjelman toimintalinjalle 2 kohdentuvat hakemukset. Hakuohjeeseen voi tutustua täällä >> 

Suomi 100: Mummot kutovat sukkia sotaveteraanien leskien hyväksi
”Mummo kutoo - lampaasta villasukaksi” –hanke nostaa Suomen lipun ja armeijan värein kudotuilla sukilla esiin sitä ikiaikaista työtä, mitä Suomen naiset ovat tehneet maamme eteen. Sukkakampanjan tuotot suunnataan sotaveteraanien leskien hyväksi. Kampanjaan on lähtenyt mukaan jo useita Etelä-Pohjanmaan sotaveteraanipiirin naisjaostoja, mutta innokkaita kutojia tarvitaan vielä lisää. Sukkia voi kutoa mallin mukaan kuka tahansa ja lahjoittaa ne sitten Etelä-Pohjanmaan sotaveteraanipiirille. Lue lisää >>


Visio Suomesta seuraavaksi 100 vuodeksi – nuorten uusi itsenäisyysjulistus
Itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi Suomen ylemmät koululuokat on kutsuttu laatimaan Suomelle uusi itsenäisyysjulistus eli visio Suomen ja suomalaisten seuraavista sadasta vuodesta. Ajankohta visioiden toteutukselle on kevätlukukausi 2017. Ehdotukset tulee lähettää 31.5.2017 mennessä Etelä-Pohjanmaan liittoon, jossa liiton kokoama maakunnallinen lukuraati valitsee kesän aikana 5–10 parhainta ehdotusta. Etelä-Pohjanmaan esiraadissa ovat mukana maakuntajohtaja Asko Peltola, päätoimittaja Satu Takala ja kirjailija Taina Latvala. Lue lisää >>

 
Etelä-Pohjanmaan liitto  
Etelä-Pohjanmaan liitto
PL 109
60101 Seinäjoki
Kampusranta 9 C
Frami, 4. kerros
 
 
Register: Etelä-Pohjanmaan liitto   ::   Copyright © 2015   ::   All rights reserved.
 
 
Peruuta uutiskirje