Jos viesti ei näy oikein, avaa se selaimessa
 
 
header_proep_5.jpg
 
 
Eteläpohojalaasuus pysyy ja paranoo
 
 

Sote- ja maakuntauudistuksen valmisteluvauhti Etelä-Pohjanmaalla on kiihtynyt koko syksyn ajan. Monet kalenterit täyttyvät palavereista. Maakunnassa toimii kymmeniä ryhmiä pohtimassa uuden maakunnan tehtäviä ja rakennetta. Lisäksi on valtakunnallisia kokoonpanoja eri teemoista.

 

Elämme kiihkeää esivalmistelun kautta. Ensi heinäkuun alusta maakunnilla pitäisi olla toimivaltuudet lähteä rakentamaan uutta organisaatiota. Ilmassa leijuu kysymysmerkkejä ja epävarmuutta. Mistä tässä kaikessa on kyse? Onnistuuko uudistus? Mitä minulle tapahtuu?


Lue maakuntajohtaja Asko Peltolan kirjoitus kokonaisuudessaan Kynäälyjä-blogista >>

 
 
 
future_180x137.jpg
 

Aluerakenteen tulevaisuuskuvat 2040 -raportti valmistui

 
 

Etelä-Pohjanmaan aluerakenteen tulevaisuuskuvat 2040 -raportti on valmistunut Etelä-Pohjanmaan liiton ja Seinäjoen yliopistokeskuksen yhteistyönä. Raportti on osa maakunnallisen rakennemallin laadintaa. Tulevaisuuskuvat 2040 -raportissa hahmotellaan Etelä-Pohjanmaan tulevaisuuden kehitysnäkymiä vaihtoehtoisten tulevaisuuskuvien avulla.

 
suomi100_180x137.jpg
 

Toiseen Suomi 100 -aluetukihakuun 54 hakemusta

 
 

Suomi 100 -ohjelmiston suunnittelu jatkuu hyvin vilkkaana. Etelä-Pohjanmaan liiton toinen Suomi 100 -juhlavuoden aluetukihaku innosti hakijat liikkeelle, ja hakemuksia saapui yhteensä 54 kappaletta. Hakukierroksella haettu yhteissumma oli noin 431 570 euroa. Haussa olivat edustettuna koko maakunta sekä erilaiset ja erikokoiset tapahtumat. 

 
cfh_180x137.jpg
 

Kuusi suositusta parempaan digitaaliseen kotihoitoon

 
 

Eteläpohjalaisten koordinoima projektiryhmä koosti syksyllä 2016 kuusi suositusta terveysteknologian kehittämiseksi. Lista laadittiin projektin ”Connected for Health” tulosten ja tutkimustiedon perusteella. Vuoden kestäneen hankkeen piloteissa testattiin älykkäitä kotihoidon palveluita Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa. 

 
 
 
tuulimylly_264x250.jpg
 

Tuulivoimakaavalle ympäristöministeriön vahvistus

 

Ympäristöministeriö on vahvistanut tuulivoimaa käsittelevän Etelä-Pohjanmaan I vaihemaakuntakaavan.  Vahvistettu kaava mahdollistaa tuulivoimatuotannon merkittävän lisäämisen Etelä-Pohjanmaalla. Kaavassa on osoitettu Etelä-Pohjanmaalle 23 seudullisesti merkittävää tuulivoimaloiden aluetta.

 
 


Muuta ajankohtaista:


Maakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelma 2017-2018 hyväksyttiin 
Maakunnan yhteistyöryhmä on hyväksynyt Etelä-Pohjanmaan maakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelman vuosille 2017–2018. Asiakirjan aikajänne ulottuu vuoteen 2018 saakka, ja sen päivitys tehdään ensi vuonna muutosmaakuntaohjelman laadinnan yhteydessä. Suunnitelma on laadittu tuttuun tapaan laajassa yhteistyössä alueen eri toimijoiden kanssa. Lue lisää >>

Elintarvikealan hankkeet järjestivät yhteisen esittelytilaisuuden Framilla 

Kestäviä, innovatiivisia ja kilpailukykyisiä elintarvikeketjuja kehitetään Etelä-Pohjanmaalla myös Interreg Europe -rahoituksella. Apuna tässä ovat parhaat eurooppalaiset esimerkit. NICHE-hanke kehittää ruokaketjujen innovatiivisuutta ja SME ORGANICS taas luomuyritysten kilpailukykyä. Uudet hankkeet NICHE ja SMEOrganics esittäytyivät lokakuussa Seinäjoella. Lue lisää >>

Muutosjohtajan määräaikainen työtehtävä
Etelä-Pohjanmaan liitto hakee määräaikaiseen työsuhteeseen muutosjohtajaa, jonka tehtävänä on sote- ja maakuntauudistuksen myötä muodostuvan uuden Etelä-Pohjanmaan maakunnan yhteisten strategisten tukipalvelujen rakentaminen yhteistyössä muutoksessa mukana olevien organisaatioiden kanssa. Kirjalliset hakemukset on toimitettava 10.11.2016 klo 15.00 mennessä
. Rekrytointi-ilmoitukseen >>

Maakuntajuhla suorana lähetyksenä Järviradiossa 3.11.2016 kello 18.00
Kolmas Etelä-Pohjanmaan maakuntajuhla järjestetään torstaina 3.11.2016 Alajärvellä kello 18.00. Kutsuvierastilaisuuden puheosuus lähetetään suorana lähetyksenä Järviradiossa. Lähetystä voi kuunnella myös Järviradion nettiradiosta >>
 

Lisää Etelä-Pohjanmaan liiton toiminnasta voit lukea verkkosivuiltamme ja Kynäälyjä-blogistamme. Voit seurata meitä myös Facebookissa ja Youtubessa.

 
Etelä-Pohjanmaan liitto  
Etelä-Pohjanmaan liitto
PL 109
60101 Seinäjoki
Kampusranta 9 C
Frami, 4. kerros
 
 
Register: Etelä-Pohjanmaan liitto   ::   Copyright © 2015   ::   All rights reserved.
 
 
Peruuta uutiskirje