Jos viesti ei näy oikein, avaa se selaimessa

 
 
header_autumn_17.jpg
 
 
Pääkirjoitus: Muutos on mahdollisuus
 
 

Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelussa viime kuukaudet ovat olleet hämmentäviä. Alueellamme päätettiin kesäkuussa kiihdyttää tahtia pestaamalla valmisteluun lisää henkilöstöä elokuun alusta alkaen. Pari viikkoa myöhemmin hallitus ilmoitti sote- ja maakuntauudistuksen vuoden lisäajasta.

 

Niin Etelä-Pohjanmaalla kuten muuallakin Suomessa on heinäkuun lisäaikailmoituksen jälkeen odoteltu uusia linjauksia. Niitä ei ole herunut, sillä kiistelty valinnanvapauslaki meni kokonaan uusiin puihin. Maakunnan valmistelutyötä jouduttiin sopeuttamaan tähän epävarmuuteen.

Hallituksen päätös vuoden lisäajasta oli monessa suhteessa tervetullut. Valmistelutahtia voitiin hieman himmata. Tietoteknisten ratkaisujen rakentamiseen ja henkilöstöasioiden selvittämiseen aikaa ei ole nytkään liikaa.

 

Kolikon kääntöpuolena epävarmuus uudistuksen toteutumisesta kasvoi. Nyt kysellään paljon useammin kuin keväällä, tuleekohan tästä mitään tai pitäisikö jäädä vain rauhassa odottelemaan lopullisia linjauksia.

Lue valmistelujohtaja Asko Peltolan pääkirjoitus kokonaisuudessaan >>

 
 
 
hands_264x250.jpg
Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen maakuntakierros Etelä-Pohjanmaalla
 
 
Ajankohtaisia sote-uudistuksen asioita käsittelevä maakuntakierros jalkautuu Etelä-Pohjanmaan eri alueille. Kierroksella käsitellään asiakaslähtöistä hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä eli hyteä, ikäihmisten palvelujen kehittämistä ja sote-uudistuksen yleistä tilannetta. Lue lisää >>
 
 


Muuta ajankohtaista


Arvokysymykset herättivät työntekijät vaikuttamaan
Etelä-Pohjanmaan uuden maakuntaorganisaation arotyöprosessi käynnistyi elokuussa. Arvoprosessin verkkotyöskentelyyn osallistettiin kaikkien uudistuksessa mukana olevien organisaatioiden työntekijät: kohderyhmä oli lähes 10 000 henkilöä. Osallistuminen verkossa oli niin vilkasta, että samalla tehtiin kyseisen pelialustan ennätys. Henkilöstöltä kerättyä aineistoa jatkojalostettiin työpajassa, jossa olivat läsnä väliaikaisen valmistelutoimielimen ja SOTEMAKU-johtoryhmän jäsenet sekä vastuuvalmistelijat. Uuden maakunnan arvo- ja strategiatyö niveltyvät aikataulullisesti limittäin ja niitä viedään eteenpäin rinta rinnan. Seuraavaksi arvojen sanamuotoja tullaan hiomaan ja niiden kärkeä terävöittämään asiantuntijaryhmässä. Lopullisessa muodossaan arvot viedään vuoden 2019 alussa aloittavan maakuntavaltuuston käsittelyyn. Arvotyöstöä on käsitelty myös Etelä-Pohjanmaan liiton Kynäälyjä-blogissa >>

Omaishoitajien vapaapäivien kehittämisen työpaja
Maanantaina 30.10.2017 klo 10–14 järjestetään Seinäjoen pääkirjaston Jaaksi-salissa omaishoitajien vapaapäivien kehittämisen työpaja. Ilmoittautumiset 24.10.2017 mennessä.
Lisätietoja: hanketyöntekijä Hanna Lahti, hanna.lahti@seinajoki.fi, p. 044 4255 422.  Lue lisää >> 

Vaikuta lasten ja perheiden palveluihin! 
Suomen hallituksen yksi kärkihankkeista on Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma. Kärkihanke liittyy tiiviisti sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamiseen. Etelä-Pohjanmaalla Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelmaan sekä sote-uudistukseen liittyy lasten, nuorten ja perheiden palveluiden kehittäminen eri toimijoiden yhteistyönä. Mielipiteitä ja ehdotuksia lasten, nuorten ja perheiden palvelujen kehittämiseksi kerätään nyt maakuntamme asukkailta oheisella kyselyllä >> Vastaa kyselyyn ja vaikuta!


Maakunnalliselle valmistelulle uudet verkkosivut
Etelä-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen valmistelun sivut uudistetaan ja päivitetään vastaamaan muuttunutta valmistelutilannetta. Nykyiset www.2019.fi-sivut siirtyvät uudistuksen yhteydessä osoitteeseen www.uusiep.fi. Uusi sivusto lanseerataan marraskuussa.

Ohjaavien työryhmien pöytäkirjat verkossa

Uudistusta ohjaavien työryhmien pöytäkirjat julkaistaan verkkosivu-uudistukseen saakka tutussa paikassa www.ep2019.fi-sivustolla.

  • VATEn, SOTEMAKU-johtoryhmän ja henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmän pöytäkirjat löytyvät täältä >>

  • Kuntajohtajafoorumin ja SOTEMAKU-ohjausryhmän pöytäkirjat löytyvät täältä >>

Verkkosivu-uudistuksen jälkeen pöytäkirjojen julkaisemista jatketaan, ja pöytäkirjat ovat entistä paremmin löydettävissä.

Tilaa uutiskirje suoraan omaan sähköpostiisi

Yhteinen Etelä-Pohjanmaa -uutiskirjeen voi tilata  täältä >>

 
 
 
MAAKUNTA- JA SOTE- JÄRJESTÄMISUUDISTUS  
Kampusranta 9
60320 Seinäjoki 
www.ep2019.fi
 
 
Register: Etelä-Pohjanmaan liitto   ::   Copyright © 2017   ::   All rights reserved.
 
 
Peruuta uutiskirje