Jos viesti ei näy oikein, avaa se selaimessa

 
 
header_august.jpg
 
 
Sote- ja maakuntauudistustyö
Etelä-Pohjanmaalla jatkuu
 
 

Maan hallitus linjasi 5.7.2017, että sote- ja maakuntauudistuksen voimaantuloa lykätään vuodella. Uudet maakunnat aloittavat toimintansa vasta vuoden 2020 alussa. Myös maakuntavaalit siirtyvät tammikuulta 2018 lokakuulle.

 

Aikataulun lykkääntyminen antaa mahdollisuuden aiempaa rauhallisempaan valmistelutahtiin. Tämä on tervetullutta myös henkilöstöä ajatellen. Uusi Etelä-Pohjanmaa pystyy aloittamaan toimintansa pitävältä pohjalta. Työtä riittää varmasti silti kaikille muutoksessa mukana oleville, jotta uusi organisaatio on lyönnissä vuoden 2020 alussa.

 

Heinäkuun alussa tehtyjen päätösten jälkeen ei muita tarkennuksia ole hallitukselta tai ministeriöiltä ilmestynyt. Lomien aikana on kerätty voimia syksyn rutistuksiin. Täsmentäviä ohjeita ruvettaneen saamaan lähiviikkoina.

 

Etelä-Pohjanmaalla valmistelu on siirtynyt uuteen asentoon tämän kuun alussa. Maakunnalliseen vastuuvalmisteluun valitut henkilöt aloittavat työtään. Pohdittavaksi toki tulee se, mitä muutoksia uudistuksen lykkääntyminen aiheuttaa näihin tehtäviin. Siihen otetaan kantaa lähiaikoina niin epävirallisessa väliaikaisessa valmistelutoimielimessä (VATE) kuin poliittisessa johtoryhmässäkin.

 

Aikataulumuutoksista huolimatta tavoite maakunnassa on entisenlainen: entistä elinvoimaisempi, palvelevampi ja toimivampi Etelä-Pohjanmaa. Valmistelutahdin rauhoittuminen on tervetullutta, vaikka se tässä vaiheessa vielä herättääkin hämmennystä ja kysymyksiä. Tärkeintä on nyt, että emme pane jalkaa jarrulle vaan viemme eteenpäin sitä upeaa työtä, jota sadat eteläpohjalaiset ovat jo tehneet.

 

Vanhassa sananparressa todetaan osuvasti, että ”leviät on maakunnan hartiat”. Etelä-Pohjanmaalla pukataan tässäkin asiassa priimaa, kunhan vain itse niin päätämme.

 

Leppeää ja aurinkoista loppukesää ynnä intoa alkavan syksyn askareisiin!

 

Asko Peltola

Valmistelujohtaja

Etelä-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistus

 
 
 
kuva_asko_peltola.jpg
 

Asko Peltola Etelä-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen valmistelujohtajaksi

 
 

Etelä-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen poliittinen johtoryhmä päätti valita 22.6.2017 järjestetyssä kokouksessaan Etelä-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen valmistelujohtajaksi maakuntajohtaja Asko Peltolan Etelä-Pohjanmaan liitosta. 

LUE LISÄÄ >>

 
calendar_264x167.jpg
 
Sote- ja maakuntauudistus voimaan 1.1.2020, maakuntavaalit lokakuussa 2018
 
 

Hallitus päätti neuvottelussaan 5.7.2017 jatkaa sote- ja maakuntauudistusta siten, että uudistus tulee voimaan 1.1.2020 alkaen. Maakuntavaalit järjestetään lokakuussa 2018.

LUE TIEDOTE AIHEESTA >>

Tutustu aikatauluun >>

 
 
coffee_264x250.jpg
Työryhmien kiitoskahvit 17.8.2017 klo 14.30 Komiassa
 
 
Sote- ja maakuntauudistusta on Etelä-Pohjanmaalla valmistellut useita kymmeniä työryhmiä. Työryhmissä on ollut mukana lähes 600 henkilöä muutoksessa mukana olevista organisaatioista. Esivalmisteluvaiheen työryhmien jäsenille tarjotaan kiitoskahvit 17.8.2017 klo 14.30 Framin Komia-ravintolassa (kellonaika ja paikka muuttuneet ennakkoinfosta). Ilmoittaudu mukaan >>
 
 


Tilaa uutiskirje suoraan omaan sähköpostiisi

Yhteinen Etelä-Pohjanmaa -uutiskirjeen voi tilata  täältä >>

 
 
 
MAAKUNTA- JA SOTE- JÄRJESTÄMISUUDISTUS  
Alvar Aallon katu 8
60100 Seinäjoki

Kampusranta 9
60320 Seinäjoki 
www.ep2019.fi
 
 
Register: Etelä-Pohjanmaan liitto   ::   Copyright © 2017   ::   All rights reserved.
 
 
Peruuta uutiskirje