Jos viesti ei näy oikein, avaa se selaimessa
 
 
Suomi100 Etelä-Pohjanmaalla
 
 
Uutiskirje 1/2017
 
 

Itsenäinen Suomi täyttää tänä vuonna sata vuotta! Tämä on Suomen suuri vuosi, joka rakennetaan yhdessä. Juhlavuosi synnyttää tekoja, elämyksiä ja ohjelmaa. Se elää koko Suomessa, koko vuoden 2017. Tekojen kautta tarkastellaan Suomen itsenäisyyden vuosisataa, nykyhetkeä ja tulevaisuutta.
 

Etelä-Pohjanmaalla juhlavuosi on täynnä mielenkiintoista ohjelmaa, erilaisia tapahtumia ja hankkeita. Tarkemmat tiedot tapahtumista löydät Etelä-Pohjanmaan liiton Suomi 100 -sivustolta, toimijoiden omilta sivuilta tai suomifinland100-sivustolta.

 

Rakennetaan yhdessä Etelä-Pohjanmaalle elämyksellinen ja mieliinpainuva juhlavuosi, joka jättää kestävän muistijäljen ja on ainutlaatuinen niin tekijöille kuin kokijoille! 


LUE LISÄÄ »
 
 
 
guitar-case-180x137_2.jpg
 
Yhdeksän matkalaukkua
 
 
Yhdeksän matkalaukkua on Seinäjoen kaupungin sivistyskes-kuksen toimijoiden monimuotoi-nen luento- ja tapahtumaketju. Luento- ja tapahtumakokonaisuus tutkailee eteläpohjalaisuutta osana Suomen itsenäisyyden historiaa. Yhdeksän teeman kautta pohjalaisuutta luodataan taiteista sotahistoriaan ja mentaliteetista luontoon ja ympäristöön. Seuraava matkalaukku aukeaa 9.3.2017 
 
taallapohjantahdenalla-elina-juhani-180x137.jpg
 

Täällä
Pohjantähden alla

 
 

Seinäjoen kaupunginteatterin juhlavuoden suurteos on kansalliskirjailija Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla. Trilogian päätösosaan pohjaava näytelmä on jylhä ja karun kaunis kuvaus pienen ihmisen kamppailusta kohtalonsa edessä. Se kertoo vastaitsenäistyneen kansan historiaa sisällissodasta 1950-luvulle saakka.
Näytelmän ensi-ilta on ollut 9.2.2017.

 
freeimages_kids-eyes_180_137.jpg
 

Laps Suomen  
 
 

Suomen 100-vuotinen historia kerrotaan lapsen suulla kavalkadiesityksessä, joka käy vuosikymmen kerrallaan läpi lasten historiaa, merkittäviä tapahtumia ja ajan tuntoja.
Teos valmistetaan yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan alueen taiteen perusopetusverkoston kanssa ja esiintyjinä ovat harrasteryhmien lapset ja nuoret.
Esitykset 9.4.2017 klo 14 ja 16 

 
 
 
suomi100_264x250.jpg
 
Isojoen saha lahjoitti veteraaneille palveluseteleitä
 
 

Suomi 100 -vuotta voi juhlistaa myös teoilla. Isojoen saha mietti joulun alla, kuinka Suomen juhlavuosi voisi näkyä perinteikkäässä, pitkänlinjan perheyrityksessä. Joulumuistamisvaroja oli jo aikaisempinakin vuosina käytetty erilaisiin hyväntekeväisyyskohteisiin, joten varojen suuntaaminen sotaveteraanien ja -invalidien hyväksi tuntui luontevalta ratkaisulta.

 

 
 

Tapahtumatärpit:  

LISÄTIETOJA: Etelä-Pohjanmaan liitto koordinoi Etelä-Pohjanmaan Suomi 100 -ohjelmatyötä. Ohjelmaan voi liittyä mukaan aina syksyyn 2017 asti. Etelä-Pohjanmaan koordinaattorina toimii kehittämissuunnittelija Tuija Ahola. Ota yhteyttä ohjelmatyöhön liittyvissä asioissa, tuija.ahola@etela-pohjanmaa.fi, Puh. 050 5378071.

 
 
Etelä-Pohjanmaan liitto  
Etelä-Pohjanmaan liitto
PL 109
60101 Seinäjoki
Kampusranta 9 C
Frami, 4. kerros
 
 
Register: Etelä-Pohjanmaan liitto   ::   Copyright © 2017   ::   All rights reserved.
 
 
Peruuta uutiskirje