Jos viesti ei näy oikein, avaa se selaimessa
 
 
header_proep_kevättalvi.jpg
 
 
Yhtenäinen Etelä-Pohjanmaa - mission impossible?
 
 

Vähän väliä julkisuuteen ryöpsähtää räiskyvää keskustelua alueemme yhtenäisyydestä. Joidenkin mielestä Seinäjoki kuppaa muuta maakuntaa. Toiset taas näkevät, että muu maakunta syyllistää keskuskaupunkiaan aina kun mahdollista. Niin monta on mieltä kuin miestäkin – meitä miehiähän nämä kovaäänisimmät keskustelijat usein pakkaavat olla…

Olen seurannut tätä keskustelua yhtäältä huolestuneena ja toisaalta huvittuneenakin. Sillä yhtä ja oikeaa totuutta ei yksinkertaisesti ole olemassa. Jokainen meistä on yhtä oikeassa ja yhtä väärässä. Kyse on siitä, millaisesta taustasta tilannetta tarkastelemme ja siten myös koemme.

 

Lue maakuntajohtaja Asko Peltolan kirjoitus kokonaisuudessaan >>

 
 
 
maakunta_180x137_2.jpg
 

Sotemaku: Kohti yhteistä Etelä-Pohjanmaata

  
 

Maakuntauudistuksen esiselvitysvaihe on käynnissä. Kaikista maakuntaan siirtyvistä organisaatioista ja niiden toiminnoista kerätään perustietoja ja parhaita käytänteitä. Lue lisää uudistuksen etenemisestä konsernimuutos-johtaja Johanna Sorvettulan maaliskuussa julkaistusta blogikirjoituksesta. 

 
emailer_banneri_eu_pallot2.jpg
 

EU:n myllerrysten ja eksistentiaalisen kriiseilyn vuosi

  
 
Viime kesäkuisesta Britannian Brexit-kansanäänestyksestä lähtien EU:n on sanottu potevan niin sanottua eksistentiaalista kriisiä. Euroopan komissio on julkaissut viisi skenaariota, joiden toivotaan herättävän keskustelua EU:n tulevaisuudesta niin jäsenvaltioiden sisällä kansalaisten keskuudessa kuin jäsenvaltioiden välillä.
 
emailer_banneri_s100_ähtäri.jpg
 

Suomi 100: Ähtärissä kaikkien aikojen juhlavuosi

  
 

Ähtärissä panostetaan Suomi 100 -juhlavuoteen kunnolla, onhan vuosi 2017 samalla myös Ähtärin kunnan 150-vuotisjuhla-vuosi. Usean sadan henkilön tekijäjoukkoa ohjailee koordinaatioryhmä. Lukuisat alatyöryhmät ovat ideoineet erilaisia ja eri-ikäisille suunnattuja ohjelmia ja tapahtumia koko vuodeksi.

 
 
 
emailer_banneri_hankeosaajakoulutus2.jpg

Koulutuksella osaamista kansainvälisten hankkeiden pyörittämiseen

 

Kansainvälinen hankeosaajakoulutus kerää kevään ajan yhteen kv-hanketoimijoita kunnista, kehittäjä- ja koulutusorganisaatioista, elinkeinoyhtiöistä sekä yrityksistä. Kansainvälinen hankeosaaja -koulutukselle on todettu olevan maakunnassamme suuri tarve. Koulutuksella halutaan kannustaa ja rohkaista eteläpohjalaisia toimimaan kansainvälisissä verkostoissa, ja hyödyntämään kansainvälisiä rahoituskanavia.
 

 
 


Muuta ajankohtaista:


EAKR-hakemuksista päätöksiä toukokuussa

Maaliskuun alussa päättyneellä hakujaksolla Etelä-Pohjanmaan liiton valmisteltavaksi saatiin neljä EAKR-hankekokonaisuutta. Hakemusten teemat liittyvät biokaasun hyödyntämiseen pilottiympäristössä, ruokaketjun kansainvälistymiseen, IoT-Compass Hubin eli teollisen internetin osaamiskeskittymän käynnistämiseen sekä logistiikka-alan koulutuskäyttöön soveltuvan simulaattoriympäristön kehittämiseen. Hakemukset käsitellään kevään aikana, ja ensimmäisiä päätöksiä voidaan odottaa huhti-toukokuussa. Seuraava EAKR-haku päättyy 5.10.2017. Hakuohje julkaistaan ennen kesälomia. 

AIKO-rahoitusta tarjolla kehittämishankkeisiin 

Etelä-Pohjanmaan liitolla on jatkuvasti haettavaissa kansallista AIKO-rahoitusta. Se soveltuu pienehköihin yleisiin kehittämishankkeisiin, joilla haetaan kokeilujen ja pilotointien kautta uusia avauksia. Rahoituksen painopisteet on kerrottu ennakoidun rakennemuutoksen suunnitelmassa.

Lisätietoja: kehittämissuunnittelija Kirsi Pajula tai vs. aluekehitysjohtaja Heli Rintala

Uusi maakuntaohjelma linjaa aluekehittämisen suunnan

Vuosien 2018-2021 maakuntaohjelman laatiminen on käynnistynyt. Ohjelman pohjana ovat vuonna 2014 maakuntasuunnitelmassa asetetut, vuoteen 2040 ulottuvat pitkän tähtäimem tavoitteet. Voimassaoleva lainsäädäntö ohjaa maakuntaohjelman valmistelua, mutta käynnissä oleva maakunta- ja sote-uudistus otetaan huomioon.  Lue lisää >> 
Etelä-Pohjanmaan liitto  
Etelä-Pohjanmaan liitto
PL 109
60101 Seinäjoki
Kampusranta 9 C
Frami, 4. kerros
 
 
Register: Etelä-Pohjanmaan liitto   ::   Copyright © 2015   ::   All rights reserved.
 
 
Peruuta uutiskirje