Jos viesti ei näy oikein, avaa se selaimessa
 
 
header__proep_5.jpg
 
 
Pääkirjoituksessa: Syntyykö SOTEMAKU?
 
 

"Kuluneena syksynä niin omat tehtäväni kuin liiton toiminta ovat keskittyneet historialliseen hallintoremonttiin, maakunta- ja sote-uudistukseen. Parin vuoden kuluttua nykyiset maakunnat ovat täysin uudessa asennossa. Samalla useiden ylikunnallisten yhteenliittymien toiminta loppuu.


Ennen kesälomakautta varauduttiin polkaisemaan uusi maakuntahallinto käyntiin jo vuoden 2019 alussa. Heinäkuussa hallitus päätti vuoden lisäajasta. Valmistelutyön kannalta aikalisä oli tervetullut. Ainut kielteinen seuraus oli epävarmuuden kasvaminen: tuleekohan tästä mitään?

Etelä-Pohjanmaalla ei jääty hämmennykseen makaamaan. Toistakymmentä uutta vastuuvalmistelijaa aloitti työnsä kesän jälkeen. Virkamiehistä muodostuva väliaikainen valmistelutoimielin (VATE) käynnisti toimintansa ”puolivallattomana”. Poliittinen ohjaus pelaa väkevästi."


Lue maakuntajohtaja Asko Peltolan kirjoitus kokonaisuudessaan >>

 
 
 
emailer_banneri_sjki_saavutettavuus_180x137.jpg
 

Seinäjoen sijainti erinomainen

  
 

Sijainnin merkitys tulee tulevaisuudessa  korostumaan, kun kaupunkien välinen kilpailu kiihtyy ja kovenee. Seinäjoen sijainti etelän ja pohjoisen välissä, valtakunnan pääteiden 16, 18 ja 19 varrella sekä viiden rautatien risteyskohdassa on erinomainen. 

 
emailer_banneri_petervesterbacka_180x137.jpg
 

Lakeuksien menestys-tarinat maailmalle

  
 

”Kokeillaanpas tätä! Menestystarinat maailmalle” -seminaarissa Kauhavan Y-Kinossa lokakuun lopussa keskusteltiin maakunnan yritys- ja innovaatio-kentän uudistumisesta,  kokeilu-kulttuurin omaksumisesta sekä yritysten kansainvälistymisestä.

 
emailer_banneri_co2mmunity_180x137.jpg
 

Uudet kv-hankkeet on käynnistetty

  
 

Etelä-Pohjanmaan liitto on mukana kahdessa uudessa EU:n Itämeren alueen Interreg-ohjelmasta keväällä 2017 hyväksytyssä hankkeessa. Syksyn aikana näille hankkeille on annettu lähtölaukaukset ja hanketoimenpiteet ovat alkaneet. 

 
 
 
emailer_banneri_maakuntajuhla17_264x250.jpg

Maakuntajuhlaa vietettiin Suomi 100 -hengessä Seinäjoella

 

Etelä-Pohjanmaan maakuntajuhlaa vietettiin 2. marraskuuta OmaSp Stadionilla Seinäjoella. Ohjelmassa oli puheita, musiikkia sekä Vuoden nuoren eteläpohjalaisen taiteilijan palkitseminen. Juhlapuheen piti europarlamentaarikko Anneli Jäättenmäki.

 
 


Muuta ajankohtaista:


Maakuntavaltuusto hyväksyi uuden maakuntaohjelman ja ensi vuoden talousarvion

Maakuntavaltuusto päätti hyväksyä 4.12. järjestetyssä kokouksessaan Etelä-Pohjanmaan maakuntaohjelman vuosille 2018­­–2021 ja siihen liittyvän ympäristöselostuksen sekä ensi vuoden talousarvion. Lue lisää >>

Etelä-Pohjanmaan maakuntaohjelma on tullut nähtäville  
Maakuntaohjelman hyväksymistä koskeva päätös, hyväksytty maakuntaohjelma ja sen ympäristöselostus sekä lausuntojen vastineet ovat nähtävillä 18.12.2017-18.1.2018 välisen ajan liiton verkkosivustolla sekä liiton toimistolla. Tutustu uuteen maakuntaohjelmaan täällä >>


Maakuntahallitukselta kannanotto  sote- ja maakuntauudistuksesta sekä valinnanvapaudesta

Maakuntahallitus päätti antaa 4.12. järjestetyssä kokouksessaan sote- ja maakuntauudistusta sekä valinnanvapautta koskevan kannanoton. Etelä-Pohjanmaan maakuntahallitus pitää sote- ja maakuntauudistuksen toteuttamista kokonaisuudessaan tärkeänä ja tarpeellisena. Lue Lisää >>


Maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) on saanut uudet jädenet 

Etelä-Pohjanmaan MYR on rakennerahasto-ohjelmien maakunnassa tapahtuvaa toimeenpanoa ja alueen kehittämiseen vaikuttavien toimenpiteiden yhteensovittamista varten perustettu toimielin. MYR:n kokoonpanossa osapuolina ovat maakunnan liitto ja sen jäsenkunnat, valtion viranomaiset sekä alueen kehittämisen kannalta tärkeimmät järjestöt. MYR:n puheenjohtajana jatkaa Pauli TalvitieLue lisää >>

I vaihemaakuntakaavasta lainvoimainen   
Tuulivoiman tuotantoa ohjaavasta I vaihemaakuntakaavasta jätettiin Korkeimpaan hallinto-oikeuteen (KHO) neljä valitusta, joissa oli yhteensä 8 allekirjoittajaa. Etelä-Pohjanmaan liitto jätti KHO:lle vastineet, joiden mukaan valitusten ei tulisi johtaa maakuntakaavan hylkäämiseen tai muuttamiseen. KHO:sta saatiin 30.11.2017 päätös, että kaikki valitukset on hylätty. Näin ollen tuulivoimaa koskeva maakuntakaava on lainvoimainen. 

Anna palautetta Etelä-Pohjanmaan kansainvälistymisen toimintaohjelmasta  
Etelä-Pohjanmaan kansainvälistymisen toimintaohjelmaa ollaan päivittämässä. Kv-toiminnassa mukana olevilta ja kansainvälistymisestä kiinnostuneilta toimijoilta pyydetään arviointipalautetta. Kysely on avoinna 22.12.2017 saakka. Tutustu ohjelmaan ja vastaa kyselyyn täällä >>

Innovaatiopäivässä kehitettiin uusia digipalveluita maakuntaan

Etelä-Pohjanmaan liitto ja Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä järjestivät yhteistyössä aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI:n kanssa marraskuussa innovaatiotyöpajan maakunnan digitaalisten palveluiden kehittämiseksi. Työpajassa kuultiin näkemyksiä tulevaisuudesta ja ideoitiin uusia digitaalisia palveluita niin matkailun, julkishallinnon kuin terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta. Lue Lisää >>

 

Yhteinen Etelä-Pohjanmaa löytyy nyt uudesta osoitteesta uusiep.fi
Etelä-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu on saanut uudet verkkosivut. Osoitteesta www.uusiep.fi löytyvä sivusto korvaa vanhan ep2019.fi-sivuston. Uudelta sivustolta voit seurata sote- ja maakuntauudistuksen valmistelua omassa maakunnassamme.  Sivustoa kehitetään jatkuvasti. Voit lähettää meille sivustoa koskevia kehittämisideoita vaikkapa verkkolomakkeen kautta. Olethan huomannut, että Yhteinen Etelä-Pohjanmaa löytyy myös Facebookista?


joulusulku_toivotukset_proep17.jpg

 
Etelä-Pohjanmaan liitto  
Etelä-Pohjanmaan liitto
PL 109
60101 Seinäjoki
Kampusranta 9 C
Frami, 4. kerros
 
 
Register: Etelä-Pohjanmaan liitto   ::   Copyright © 2015   ::   All rights reserved.
 
 
Peruuta uutiskirje