Jos viesti ei näy oikein, avaa se selaimessa
 
 
Suomi100 Etelä-Pohjanmaalla
 

 
Uutiskirje 4/2017
 
 

Viime viikonloppuna käynnistyi juhlavuoden elämyksellinen syksy kohti satavuotiaan syntymäpäivää joulukuussa. Viikonlopusta oli myös 100 päivää sataan eli se aloitti 100 päivän jakson itsenäisyyspäivään.

 

Yhdessä-viikonlopun aikana Suomessa ja maailmalla järjestettiin useita satoja Suomi 100 -tapahtumia, jotka suomalaiset ja Suomen ystävät olivat yhdessä rakentaneet toinen toisilleen. Myös Etelä-Pohjanmaalla oli tarjolla lukuisia pienempiä ja isompia tapahtumia.


LUE LISÄÄ »Tulossa monipuolinen näytelmäsyksy
emailer_banneri_s100_satu_sammosta_180x137.jpg
Syksy tuo tullessaan uusia, upeita Suomi 100 -teemaisia näytelmiä ja teatteriesityksiä. Olemme keränneet muutamia näytelmiä, joita ei kannata jättää väliin!

LUE LISÄÄ »  emailer_banneri_tuntematon_sotilas.jpgLouhimiehen Tuntematon sotilas ensi-iltaan
Yksi syksyn odotetuimmista Suomi 100 -tapahtumista on Aku Louhimiehen ohjaaman Tuntematon sotilas -elokuvan ensi-ilta 27. lokakuuta.

LUE LISÄÄ »  

 

 
 
 
emailer_banneri_s100_naistensuomi.jpg
 
Naiset ja heidän tarinansa esiin 
 
 

Vastuun Naiset ry:n hallitus päätti nostaa naiset esiin omassa Suomi 100 -hankkeessaan. Tavoitteena oli kertoa jälkipolville, miten naiset ovat synnyttäneet ja kasvattaneet lapsia, miten he ovat selviytyneet niin sodan kuin rauhan aikana ja miten he ovat yhdessä miesten kanssa sadan vuoden aikana rakentaneet nykyistä tasa-arvoista hyvinvointi Suomea.

 
emailer_banneri_s100_silta.jpg
 

Siltoja yksilöiden ja kansojen välille

 
 

Kun kaikki koko ajan muuttuu, muuttuuko lopulta mikään? Tätä pohtii marraskuussa Alavudella ensi-iltansa saavan Silta-näytelmän päähahmo Aatu Hilse. Mies on kyllästynyt elämäänsä, koska kylällä ei koskaan tapahdu mitään. Elämän mielekkyys ja tarkoitus tuntuvat olevan hukassa. ”Jotain tarttis teherä”. Ja kyllähän kylällä sitten tehdäänkin.

 
emailer_banneri_s100_sinivalk_yhteiskuva_180x137.jpg
 
Sinivalkoisten vaatteiden päivä
 
 

Seinäjoen kaupunki haastoi ihmiset ympäri maan pukeutumaan sinivalkoiseen 28. elokuuta. Lisäksi 100-vuotiaan Suomen kunniaksi otettu sinivalkoinen yhteiskuva keräsi Aalto-keskuksen kansalaistorille reippaat 500 osallistujaa ja sadat ihmiset, yhteisöt ja organisaatiot ympäri Suomea julkaisivat #suomi100vaatteet-kuvia sosiaalisen median kanavissa.

 
 
 

emailer_banneri_s100_yhdessa_264x250.jpg
 
Yhdessä-viikonloppuna juhlistettiin luontoa ja kulttuurihistoriaa
 
 

Yhdessä-viikonlopun aikana Suomessa ja maailmalla järjestettiin useita satoja Suomi 100 -tapahtumia, jotka suomalaiset ja Suomen ystävät olivat yhdessä rakentaneet toinen toisilleen. Myös Etelä-Pohjanmaalla oli tarjolla lukuisia pienempiä ja isompia tapahtumia.

 

 
 
 

Tapahtumatärpit:  

LISÄTIETOJA: Etelä-Pohjanmaan liitto koordinoi Etelä-Pohjanmaan Suomi 100 -ohjelmatyötä. Ohjelmaan voi liittyä mukaan aina syksyyn 2017 asti. Etelä-Pohjanmaan koordinaattorina toimii kehittämissuunnittelija Tuija Ahola. Ota yhteyttä ohjelmatyöhön liittyvissä asioissa, tuija.ahola@etela-pohjanmaa.fi, Puh. 050 5378071.

 
 
Etelä-Pohjanmaan liitto  
Etelä-Pohjanmaan liitto
PL 109
60101 Seinäjoki
Kampusranta 9 C
Frami, 4. kerros
 
 
Register: Etelä-Pohjanmaan liitto   ::   Copyright © 2017   ::   All rights reserved.
 
 
Peruuta uutiskirje